Πρώτα να λειτουργήσει η μίνι περιμετρική και ύστερα να υλοποιηθούν οι όποιες αποφάσεις. Αυτή είναι η πάγια θέση της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων της Κανακάρη για το θέμα της αντιδρόμησης και σε αυτή επιμένουν.

Όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της επιτροπής Δημήτρης Δημητρόπουλος, θα πρέπει πρώτα να τεθεί σε λειτουργία η μίνι περιμετρική και ύστερα να προχωρήσει η δημοτική αρχή σε μέτρα, ακόμα και αν αυτά έχουν έναν πειραματικό χαρακτήρα.

Ο ίδιος τονίζει: "Μετά την ημερίδα που έγινε για το όλο θέμα θεωρούμε ότι δικαιωνόμαστε για την στάση που είχαμε από την αρχή. Ωστόσο, δεν συμφωνούμε απόλυτα με την απόφαση της δημοτικής αρχής που μιλάει για την πειραματική υλοποίηση της αντιδρόμησης για έξι μήνες.

Πρώτα κατά την άποψη μας χρειάζεται να λειτουργήσει η μίνι περιμετρική και εφόσον δούμε την κατάσταση που υπάρχει, να παρθούν οι όποιες αποφάσεις". 

Πέρα από την επιστημονική ημερίδα που έγινε, τις ενστάσεις τους για το ζήτημα της αντιδρόμησης της Κανακάρη, εξέφρασε και το σύνολο των επαγγελματικών φορέων που σχετίζονται με το κέντρο της Πάτρας, σε σύσκεψη που έγινε για το θέμα.

Οι κάτοικοι της Κανακάρη θεωρούν ότι με τα δεδομένα που υπάρχουν δημιουργείται ένας όγκος προβλημάτων που δεν μπορούν στην ουσία να ξεπεραστούν και κάνουν την αντιδρόμηση σχεδόν αδύνατη.


Υπάρχουν αρκετές κακοτεχνίες στο έργο της διάνοιξης

"Υπάρχουν αρκετές κακοτεχνίες στη διάνοιξη της Κανακάρη που θα πρέπει να επιδιορθωθούν κατά την άποψη μας", τονίζει ο κ. Δημητρόπουλος. 

Ζητήματα όπως η έλλειψη πεζοδρομίων, η μικρή διάζωση σε έναν δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, το πέρασμα των λεωφορείων του αστικού ΚΤΕΛ, οι στάσεις του ΚΤΕΛ που δεν μπορούν να υπάρξουν στην Κανακάρη από την διασταύρωση της Καρόλου και μετά, αλλά και το σχολικό συγκρότημα με τα 1.000 παιδιά που υπάρχει στο τέρμα της Αγίας Σοφίας, στη συμβολή της Κανακάρη με τη μίνι περιμετρική, είναι ζητήματα που θα πρέπει να επιλυθούν.

"Η διάνοιξη της Κανακάρη, έτσι όπως έγινε, είναι ένα εντελώς διαφορετικό έργο από αυτό που παρουσιάστηκε στη μελέτη. Για μας οι φορείς θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους όλα αυτά τα θέματα γιατί δεν γίνεται να έχουν κατασκευαστεί δύο δρόμοι ταχείας κυκλοφορίας, χωρίς καν να έχουν παρθεί υπόψη μέτρα για την ασφάλεια των πεζών.

Θεωρούμε δύσκολο η Κανακάρη να γίνει η έξοδος από το κέντρο της Πάτρας και ίσως οι φορείς θα πρέπει να στραφούν στη λύση να παραμείνει η κατεύθυνση του δρόμου έως έχει, γιατί αν βάλεις όλους τους παράμετρους κάτω είναι κάτι που θα διευκολύνει άπαντες".