Είναι αυθόρμητη, δυναμική αλλά ταυτόχρονα καλόκαρδη και πολύ ευγενική. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως η Τζόυς Ευείδη ταυτίζεται με τους ρόλους της. Κι όμως τα πράγματα δεν έτσι...

Η Τζόυς Ευείδη δεν είναι ούτε η τσαμπουκαλού Νανά Σταμάτη των «Μεν και Δεν» ούτε η αγαθή Σταυρούλα του «Καφέ της Χαράς». Για τους φίλους της και για τους ανθρώπους που την αγαπάνε, είναι απλά… η Τζόυς.

Φέτος το καλοκαίρι πρωταγωνιστεί στη δυνατή κωμωδία του Βασίλη Μυριανθόπουλου και Βαγγέλη Χατζηνικολάου που αγάπησαν το κοινό και οι κριτικοί με πρώτο ανέβασμα το 1998 και κινηματογραφική ταινία το 2008, και περιοδεύει για πρώτη φορά σε όλη την Ελλάδα, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Μυριανθόπουλου, σε μια νέα μοναδική εκδοχή!

Το «Μόλις Χώρισα» επανέρχεται πιο δυναμικό από ποτέ στην επικαιρότητα του σήμερα για να μας παρασύρει με τη δυνατή μουσική του, τις σπαρταριστές ατάκες και τους ευρηματικούς χαρακτήρες του.

Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε στο Patrasevents.gr τόσο για την παράσταση όσο και την τηλεόραση αλλά και την δράση της σχετικά με τα αδέσποτα.


Ρ.Ε.: Μιλήστε μας για την παράσταση "Μόλις χώρισα";

Τ.Ε.: Είναι μια δουλεία που στήθηκε με πάρα πολύ αγάπη και με πάρα πολλή τρέλα! Είναι ένα έργο του σκηνοθέτη μας του Βασίλη Μυριανθόπουλου, το οποίο είναι ένα πολύ σπάνιο και δύσκολο είδος έργου για τον ηθοποιό και όχι για το κοινό που θα έρθει να το παρακολουθήσει, θα το καταδιασκεδάσει. Για τον ηθοποιό είναι δύσκολο γιατί ο κάθε χαρακτήρας είναι παγιδευμένος στο ρόλο του και απαντά σύμφωνα με την τρέλα του την προσωπική. Γεγονός που σημαίνει πως οι απαντήσεις είναι λίγο «μέσω Λαμίας» και η ατάκα ετεροχρονισμένη και γι΄ αυτό και πάρα πολύ τρελή. Νομίζω πως είναι μια ευτυχής συγκυρία που ο Χρήστος ο Τριπόδης κατάφερε να μαζέψει έναν θίασο που τόσο καλά λειτουργεί με το ζητούμενο. Από την αρχή μπήκε στο trip του έργου, που ενθουσιάστηκε και το δουλεύει με πολύ μεράκι. 

Ρ.Ε.: Ποιός είναι ο δικός σας ρόλος μέσα σε αυτό τρελό πάρτι χωρισμού;

Τ.Ε.: Εγώ υποδύομαι την μαμά (μαμά γενικώς) της Πηνελόπης Αναστασοπούλου σε πρώτη φάση, αλλά και μαμά όλης της παρέας και ίσως πιο τρελή από τους νεότερους φίλους της. Είναι ένας ρόλος με λίγη έπαρση περισσότερη από τους άλλους. Μια μαμά πολύ εξωστρεφής, η οποία παίρνει το δράμα της κόρης της, ως προσωπικό της δράμα γιατί έχει αποφασίσει πως είναι γεννημένη πρωταγωνίστρια...  της ζωής!   


"Έχω παίξει στην Πάτρα σε παράσταση που άρεσε στο κοινό και έχω νοιώσει μοναδικά"

Ρ.Ε.: Ξεκινάτε τις περιοδείες από την Πάτρα. Πείτε μας τη γνώμη σας για την πόλη μας αλλά και για το κοινό της;

Τ.Ε.: Εγώ το Πατρινό κοινό το «τρέμω» και αυτό γιατί το κατατάσσω στα πιο ευφυή ανά την Ελλάδα. Γιατί οι Πατρινοί έχουν δει πάρα πολλές παραστάσεις από τα γεννοφάσκια τους και έχουν πάρα πολύ αυστηρό κριτήριο. Από την άλλη όταν τους αρέσει κάτι πραγματικά το εξυψώνουν. Έχω παίξει στην Πάτρα με παράσταση που άρεσε και έχω νοιώσει μοναδικά.

Ρ.Ε.: Να θυμίσουμε πως είσαστε και μια «Πατρινή πεθερά...»

Τ.Ε.: (Γέλια) Ναι φυσικά έχω πολιτογραφηθεί Πατρινή πλέον!


"Η τηλεόραση αυτή την περίοδο είναι για τα «μπάζα», όλο reality και κλειδαρότρυπα"

Ρ.Ε.: Τελευταία σας τηλεοπτική σειρά ήταν το Μπρούσκο. Πριν από αυτό είχαμε αρκετά χρόνια να σας δούμε στην τηλεόραση. Ήταν συνειδητή επιλογή;

Τ.Ε.: Κακά τα ψέματα η δουλεία μας πάει από το κακό στο χειρότερο. Η τηλεόραση αυτή την περίοδο είναι για τα «μπάζα», είναι όλο reality και κλειδαρότρυπα. Δεν το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον και για εμάς τους ηθοποιούς είναι άσχημο αλλά και για τον κόσμο που επιθυμεί να δει κάτι διαφορετικό και για την μυθοπλασία επίσης. Δυστυχώς παλιότερα γίνονταν πολύ ωραίες δουλειές, με μεράκι και αγάπη και φροντίδα... Τώρα δεν γίνονται καν δουλειές! Αυτή την περίοδο κάνω μια σειρά - ένα «σπονδυλωτό» με τον Γιάννη Ζουγανέλη για την ΕΡΤ. 

Ρ.Ε.: Έχετε κάνει φιλίες μέσα από τον χώρο;

T.E.: Ναι έχω κάνει χιλιάδες. Απλά επειδή στον χώρο μας συμβαίνει το εξής, μπορεί ένας άνθρωπος να είναι ο πιο κοντινός σου για μια σεζόν και μετά να τον χάσεις για τρία – τέσσερα χρόνια, γιατί θα δουλεύεις με άλλους. Αναγκάστηκα ο διπλανός μας, γίνεται και συγγενής μας... Αυτό που πιστεύω εγώ είναι πως φίλοι μπορούν να γίνουν δυο καλοί επαγγελματίες. Δεν μπορείς να κάνεις φίλο κάποιον που δεν σέβεται τη δουλειά του.


"Πρέπει να ερωτευθώ τους ρόλους που παίζω, αλλιώς δεν τους ερμηνεύω"

Ρ.Ε.: Βλέπουμε κατά καιρούς άτομα από άλλους χώρους να ασχολούνται με την υποκριτική. Ποια είναι η θέση σας πάνω σε αυτό;

T.E.: Ποια να είναι μωρέ η θέση μου... εντάξει, οι παλιοί δάσκαλοι έλεγαν ότι σε αυτή τη δουλεία μπορεί να μπει ο καθένας και όσο τον αντέχει η σκηνή. Αν τον αντέξει η σκηνή θα μείνει, εάν δεν τον αντέξει θα τον καταπιεί το «τραμπουκέτο». Τι να πω... μακάρι όποιος μπήκε να έχει μεράκι, όρεξη και να ρίξει σκληρή δουλειά και να έχει διάρκεια. Βασικά πιστεύω πως για να είναι ηθοποιός σπουδάζεται, δεν το κάνει ο κάθε τυχάρπαστος.

Ρ.Ε.: Αγαπημένος σας τηλεοπτικός ρόλος και γιατί;

Τ.Ε.: Είναι πάρα πολλοί. Τους περισσότερους ρόλους τους έχω αγαπήσει και γι΄ αυτό τους έκανα. Διάβαζα πάντα τις δουλειές που πρότειναν και εάν δεν μου προκαλούσε θετικά συναισθήματα η ηρωίδα, δεν την ερμήνευα. Πρέπει να ερωτευθώ τους ρόλους που παίζω, αλλιώς δεν τους ερμηνεύω. Πρέπει να τους αποδέχομαι ηθικά.

Ρ.Ε.: Τι είναι αυτό που σας χαροποιεί και τι σας θυμώνει περισσότερο;

Τ.Ε.: Πολλά πράγματι με χαροποιούν και πολλά με θυμώνουν. Με χαροποιεί το γεγονός ότι δουλειές θεατρικές βρίσκουν ανταπόκριση στον κόσμο και ο κόσμος παρ΄ όλα τα προβλήματά του, έχει όρεξη για θέατρο. Από την άλλη με απογοητεύει η κατάντια της τηλεόρασης.


"Σαν λαός δεν αγαπάμε τα ζώα, τα βασανίζουμε αλύπητα!"

Ρ.Ε.: Είναι πολύ γνωστή η δράση σας σχετικά με τα αδέσποτα. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα πάνω σε αυτό το θέμα;

T.E.: Να ένα πράγμα που επίσης με χαροποιεί, το ότι ο κόσμος έχει ευαισθητοποιηθεί πάρα πολύ σε αυτό το θέμα. Πάντως ανέκαθεν η Ελλάδα είχε πρόβλημα πάνω σε αυτό το θέμα, απλά τώρα το ανακαλύψαμε. Είμαστε και πολύ σκληροί και κακοί άνθρωποι, δεν έχουμε καμία συνείδηση και δεν αγαπάμε σαν λαός τα ζώα, τα βασανίζουμε αλύπητα. Είμαστε ένας λαός «τεράτων», απλά μέσα σε αυτά τα «τέρατα» υπάρχουν διάσπαρτοι καλοί άνθρωποι, οι οποίοι προσπαθούν να σώσουν την κατάσταση. Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν τα ζώα και είναι όλη τους η ζωή, υπάρχουν όμως και εκείνοι που δεν τους νοιάζει και από πάνω τα κακοποιούν... ακρότητες τι να πω!.

Ρ.Ε.: Τα άμεσα επαγγελματικά σας σχέδια;

Τ.Ε.: Τα άμεσα επαγγελματικά μου σχέδια είναι το «Μόλις Χώρισα»! Είναι μια δουλειά στην οποία έχω επενδύσει πάρα πολύ. Την αγαπώ και νομίζω πως οι συνεργάτες μου είναι ένας και ένας και στην δουλειά αυτό πραγματικά με ενδιαφέρει, πόσο επαγγελματίες είναι ο καθένας και όχι φιλίες και μπούρδες... 

Ρ.Ε.: Δώστε μου τρεις χαρακτηρισμούς για την Τζόυς ως άνθρωπο και για την ηθοποιό Τζόυς Ευείδη.

Τ.Ε.: Η Τζόυς ως ηθοποιός είναι συνεπής, αγχώδης και γεμάτη ενέργεια. Τώρα η Τζόυς ως άνθρωπος είναι ασυνεπής (γέλια) και μες στην κατατονία! Κάποτε ο Σταμάτης Φασουλής μου είπε πως "ο μόνος χώρος που δεν σέρνεις τα πόδια σου είναι η σκηνή"... οπότε κάτι ήθελε να πει με αυτό!