Ένα ακόμα βραβείο θεσπίζεται από φέτος στο Εθνικό Τμήμα του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας για ταινίες που αφορούν την «Κλιματική Αλλαγή και το Φυσικό Περιβάλλον». Το βραβείο θα συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 4.000 ευρώ και προσφέρεται από την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Κύκλωψ».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του φεστιβάλ, η ΑμΚΕ «Κύκλωψ», με έδρα τη Δράμα, σκοπό έχει την προαγωγή του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της επιστήμης και την ανθρωπιστική υποστήριξη προσώπων στους τομείς ενδιαφέροντος της (Φωτογραφία, Κινούμενη Οπτική Εικόνα και Φυσικό Περιβάλλον).

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας δίνει και φέτος, όπως πάντα την τρίτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη, το καθιερωμένο του ραντεβού με το πιο ζωντανό κομμάτι της ελληνικής κινηματογραφίας: τους Έλληνες μικρομηκάδες.

Διανύοντας πλέον την πέμπτη δεκαετία της ζωής του, υπόσχεται πολλές εκπλήξεις και, αναβαθμισμένο, ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και νεανικό ενθουσιασμό, όπως ακριβώς και οι δημιουργοί που το επιλέγουν εδώ και τέσσερις δεκαετίες για την πανελλαδική πρεμιέρα της ταινίας τους.