Στο φιλόξενο χώρο του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών πραγματοποιήθηκε το GreenHouse, ένα δωρεάν εντατικό εκπαιδευτικό τριήμερο επιχειρηματικότητας, που διοργάνωσε το VentureGarden με την υποστήριξη του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών.

Από 11 έως 13 Μαϊου, τo GreenHouse υποδέχτηκε 25 επιχειρηματίες γεμάτους όρεξη για δημιουργία και με πολλές νέες επιχειρηματικές ιδέες. Έχοντας ως στόχο να βοηθήσει όσους έχουν μια ιδέα ή σκέφτονται να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση, στο GreenHouse οι συμμετέχοντες αξιοποίησαν εύκολα εργαλεία με σκοπό να μειώσουν το ρίσκο τους. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες ήρθαν πιο κοντά στην επιχειρηματική σκέψη μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων, εισηγήσεων και ομιλιών. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, οι συμμετέχοντες δούλεψαν σε βάθος πάνω στις ιδέες τους, οι οποίες κάλυπταν ένα μεγάλο φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας, ανάμεσα στις οποίες ήταν ψηφιακές πλατφόρμες, προηγμένες υπηρεσίες για αγρότες και προϊόντα σχεδιασμού.

Οι 25 συμμετέχοντες του GreenHouse Πάτρας μίλησαν για τη σημασία του Product-Market Fit, τον προσδιορισμό της αξίας μιας επιχείρησης, τη διαδικασία ανάπτυξης πελατών και τον ρόλο του ανταγωνισμού. Το εκπαιδευτικό τριήμερο ολοκληρώθηκε με oμάδες να παρουσιάζουν τις τελικές παρουσιάσεις τους, αξιοποιώντας τις γνώσεις και την εμπειρία που απέκτησαν κατά τη διάρκεια του GreenHouse.

Εξαιρετικής σημασίας ήταν η συμμετοχή ανθρώπων του χώρου της επιχειρηματικότητας, οι οποίοι παρευρέθηκαν και τις τρεις ημέρες για να μοιραστούν τη δική τους οπτική και να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες στην πράξη. Κοντά στους συμμετέχοντες βρέθηκαν οι Δημήτρης Τραχύλης από το Clean Tech Energy Hub, Βαγγέλης Παπαγεωργίου, Co Founder της The Webster, Θοδωρής Μουλός, Group CEO στην GrowthRocks και Viral-Loops, Αριστοτέλης Παναγιωτόπουλος - Co-owner του tipografio.gr, Co-founder της PaperGo.io, Νίκος Κωστόπουλος - Co-founder της PaperGo.io και Βίκυ Ντάλλας, 9AM Media Labs & startup.gr

Το GreenHouse της Πάτρας εντάσσεται σε μια σειρά τριήμερων σε διάφορες ελληνικές πόλεις και είναι μέρος του VentureGarden. Το VentureGarden είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα υποστήριξης νέων επιχειρηματιών και ανθρώπων που βρίσκονται στο στάδιο επιχειρηματικής αναζήτησης και θέλουν να λάβουν την απαραίτητη εκπαίδευση για να κάνουν την ιδέα τους πραγματικότητα ή να δουν την ήδη υπάρχουσα επιχείρησή τους να αναπτύσσεται. Είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επιχειρηματικότητα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative), που συν δημιουργήθηκε με το ALBA Graduate Business School, The American College of Greece και το Entrepreneurship Hub of ACT στη Θεσσαλονίκη.