Ο δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας στις Αστυνομικές Ακαδημίες της Ελλάδας και της Κύπρου Άγγελος Τσιγκρής επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Ερυμάνθου και ενημερώθηκε για τη λειτουργία της υπηρεσίας από το διοικητή της Θεολδωρο Χριστόπουλο.

Με αφορμή την επίσκεψη του αυτή ο Αχαιός καθηγητής έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Για το σχεδιασμό μιας ορθολογικής αντεγκληματικής πολιτικής είναι απαραίτητος ο επαναπροσδιορισμός του ρόλου και της λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας ως κατεξοχήν φορέα παροχής ασφάλειας. Η μεταρρύθμιση στη δομή και την οργάνωσή της. Η αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τους πολίτες. Η ποσοτική και ποιοτική καταγραφή της εγκληματικότητας στις πραγματικές της διαστάσεις.

Υπάρχουν λύσεις για την αντιμετώπιση της διαρκώς αυξανόμενης βίας και εγκληματικότητας στη χώρα μας. Αρκεί κάποιος να τις γνωρίζει και να διαθέτει την απαιτούμενη πολιτική βούληση να τις εφαρμόσει. Σε κάθε περίπτωση, η εγκληματικότητα δεν αντιμετωπίζεται με τη συρρίκνωση των υπηρεσιών ασφάλειας...".