Ο Παντελής Κυραμαργιός live στο μουσικό κουτί

Παρασκευή 25 Μαΐου στις 10 μ.μ.

Έχοντας μόλις κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ με τίτλο "Αρετή" ο Παντελής Κυραμαργιός θα βρεθεί στo Μουσικό κουτί να παρουσιάσει τα τραγούδια του αλλά και όσα αγαπά παρέα με την τραγουδίστρια Δήμητρα Κελεκίδη, τον Νικόλα Μαύρο και τον ΓιάννηΤαυλά, μουσικούς της Καλλιτεχνικής Κολεκτίβας "Πλέγμα"

"Η αρετή είναι μια μεγάλη αλήθεια που λίγοι αντέχουν να στηρίξουν ως την άκρη. Την συνεχίζουν οι τρελοί και οι γραφικοί μέσα από μια σύντομη ζωή και μιαν απόπειρα τέχνης. Μουγκά στην ψυχή σου εντός γίνεται η επανάσταση .Αλλάζεις το μέσα σου σύμπαν και ο γαλαξίας των άλλων ταράζεται". "Σφάζονται και αλληλοτρώγονται οι άνθρωποι. Άλλοι για το δίκιο και άλλοι για το συμφέρον .Πάντα αυτοί που έχουν μια τιμή και αγοράζονται και πάντα αυτοί που έχουν Τιμή και δεν πουλιούνται. Προϋπόθεση και κατάκτηση είναι η Αρετή".

Ποια είναι η έννοια της Αρετής; Αποτελεί αρχή ή τελικό προορισμό; Ποιος είναι ο ρόλος που διαδραματίζει στις ανθρώπινες ζωές; Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα επιχειρεί να δώσει ο Παντελής Κυραμαργιός μέσα από την νέα του ομώνυμη δισκογραφική δουλειά του η οποία κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες από την PANIK OXYGEN RECORDS. Mία ιδιαίτερη έκδοση, ένα βιβλίο - cd με ένα ολοκληρωμένο διήγημα η εξιστόρηση του οποίου εναλλάσσεται με τραγούδια που κινούνται στον ίδιο θεματικό άξονα.

Ένα διήγημα με βαθιά αλλά και τόσο οικεία συνάμα νοήματα και συναισθήματα. Πρόκειται για μια ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, σε πρόσωπα και αληθινές ιστορίες που διαδραματίστηκαν από την περίοδο του εμφυλίου μέχρι σήμερα. Κεντρικός χαρακτήρας είναι ένας άντρας που γεννήθηκε στην Κρήτη και αφιέρωσε την ζωή του στον αγώνα για ένα πιο δίκαιο κόσμο αναζητώντας την βαθύτερη έννοια της αρετής.

Ο Παντελής Κυραμαργιός υπογράφει τη μουσική και τους στίχους των καινούργιων τραγουδιών αλλά και τα κείμενα μαζί με την Λίνα Ζαμπετάκη. Στην μουσική εξιστόρηση του ιδιαίτερου αυτού διηγήματος συμπράττουν ερμηνευτικά οι Γιώργος Νταλάρας, Γιάννης Κότσιρας, Μίλτος Πασχαλίδης, Μαρία Παπαγεωργίου, Γεωργία Νταγάκη, Βιολέτα Ίκαρη, Μάγδα Βαρούχα και Δήμητρα Κελεκίδη. Αφηγείται, με τον δικό μου μοναδικό τρόπο, ο καταξιωμένος ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος.

"Αρετή"

Την Παρασκευή 25 του Μάη στο Μουσικό κουτί ένα μουσικό ταξίδι απο την Μουσική μας παράδοση και το ρεμπέτικο έως το καλό τραγούδι του σήμερα.

Έναρξη: 22:00

Δεκελέων 32 Γκάζι (100 μέτρα από μετρό Κεραμεικός )

είσοδος 5 ευρώ για τους σκοπούς των ΕΝ.Π.ΑΝ

Τηλ κρατήσεων 6980791417


Παντελής Κυραμαργιός feat. Πλέγμα - Αρετή - Official Lyric Video