Μόνο δυο ημέρες την εβδομάδα θα λειτουργεί το τραπεζικό κατάστημα της Πειραιώς στην Ερυμάνθεια.

Οι κάτοικοι στην επιστολή διαμαρτυρία τους αναφέρουν: "Σαν κεραυνός εν αιθρία έχει πέσει η απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς για τη μερική λειτουργία (Δευτέρα και Πέμπτη) του υποκαταστήματός της στην Ερυμάνθεια Αχαΐας. Η συγκεκριμένη απόφαση έχει αναστατώσει όχι μόνο τους κατοίκους της Ερυμάνθειας, αλλά και όλων των τοπικών κοινοτήτων της δημοτικής ενότητας Τριταίας (Καλέντζι, Μάνεση, Γολέμη, Σταυροδρόμι, Δροσιά, Σκιαδά, Κάλφα, Ρουπακιά, Αγία Βαρβάρα, Αγία Μαρίνα, Χιόνα, Άγιος Δημήτριος, Σπαρτιά, Αλεποχώρι, Κριθαράκια, Καρπέτα, Βελιμάχι, Σκούρα), των τοπικών κοινοτήτων της δημοτικής ενότητας Φαρρών (Αστέρι, Σταροχώρι κ. τ. λ.), καθώς και των περιοχών του όμορου νομού Ηλείας (Πανόπουλο, Αγία Τριάδα, Κρυόβρυση).

Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών συναλλάσσονταν καθημερινά με το συγκεκριμένο υποκατάστημα για ΕΝΦΙΑ, ΕΦΚΑ, φόρο εισοδήματος, τέλη κυκλοφορίας, ασφάλειες, συντάξεις, επιδοτήσεις ΕΛΓΑ, καταθέσεις κ. α. Να υπενθυμίσουμε πως ο πληθυσμός που εξυπηρετείται από το συγκεκριμένο υποκατάστημα είναι κυρίως αγροτικός και μεγάλης ηλικίας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι εξοικειωμένος με τη νέα τεχνολογία. Αναγνωρίζουμε πως οι τράπεζες δυστυχώς διαμορφώνουν τα προγράμματά τους μέσα από οικονομικά μεγέθη και αριθμούς. Ωστόσο, μια τράπεζα, και μάλιστα η μοναδική που υπάρχει σε μια τεράστια αγροτική περιοχή, που λειτουργεί ως συνέχεια της Αγροτικής Τράπεζας, την οποία οι κάτοικοι εμπιστεύονταν για τις συναλλαγές τους μια ολόκληρη ζωή, δεν μπορεί να είναι μόνο αριθμοί.

Επιπρόσθετα, πρέπει να τονίσουμε, ότι τα έξοδα της τράπεζας δεν είναι απαγορευτικά, καθώς το κτίριο όπου στεγάζεται το υποκατάστημα άνηκε στην περιουσία της Αγροτικής Τράπεζας και πλέον στην Τράπεζα Πειραιώς. Καταρρίπτεται, επομένως, και το επιχείρημα του τεράστιου κόστους λειτουργίας.

Ειλικρινά, όλοι οι κάτοικοι της Τριταίας θεωρούμε πως πρόκειται για μια ακατανόητη απόφαση, που δείχνει έλλειμμα ευαισθησίας προς το κοινωνικό σύνολο. Δεν είναι δυνατόν να θυσιάζονται όλα στο βωμό μιας «ορθολογιστικής» περιοριστικής πολιτικής!

Απαιτούμε από όλους τους αρμόδιους φορείς και κυρίως από τους βουλευτές του Ν. Αχαΐας, να πάρουν θέση για το σοβαρό αυτό θέμα, που είναι συνυφασμένο με την κοινωνική συνοχή και το μέλλον αυτής της αγροτικής περιοχής. Απαιτούμε η τράπεζα να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και καθημερινά! Ο Γενικός Γραμματέας του εκπολιτιστικού συλλόγου Ερυμάνθειας Κόντης Σπύρος"