Ούτε στις ενδιάμεσες εκπτώσεις του Μαΐου οι έμποροι της Πάτρας είδαν την "ανάσα" που προσδοκούσαν για τα μαγαζιά τους.

Ο τζίρος τους, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η ΕΣΕΕ, δεν αυξήθηκε, αλλά κινήθηκε στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι, με αποτέλεσμα οι λιγοστές ελπίδες που είχαν οι έμποροι για να καλύψουν κάποιες από τις ζημίες τους να αποδεικνύονται φρούδες.

Όπως αναφέρει η ΕΣΕΕ η εμπορική κίνηση βαίνει μειωμένη σε σύγκριση με πέρυσι, στις περισσότερες περιοχές (42/67), ενώ σε ένα σημαντικό μέρος (20/67 αγορές) οι πωλήσεις κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα με τα περυσινά.

Στην αγορά της Πάτρας τα πράγματα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά αφού για ακόμα έναν μήνα το χρήμα που κυκλοφορεί είναι λιγοστό, οι καταναλωτές δεν ψωνίζουν, έστω και αν βλέπουν ότι τα είδη που βρίσκονται στις βιτρίνες είναι σε ιδιαίτερα συμφέρουσες τιμές και τα μαγαζιά έχουν συνεχώς περισσότερα έξοδα παρά έσοδα. 

Οι έμποροι ελπίζουν πλέον στην καλοκαιρινή σεζόν που έρχεται και σε ορισμένα είδη που αυτή την εποχή έχουν ζήτηση, ενώ λίγοι θεωρούν ότι οι θερινές εκπτώσεις που θα έρθουν σε λίγο διάστημα από τώρα, θα μπορέσουν να τους βοηθήσουν. 

Η κρίση, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν έχει αλλάξει την νοοτροπία του καταναλωτή, αλλά και των μαγαζιών, πολλά εκ των οποίων προχωρούν σε προσφορές ακόμα και τις περιόδους εκτός των εκπτώσεων.