Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με βροχές τοπικού χαρακτήρα ή τοπικούς όμβρους στα ηπειρωτικά και πιθανόν στις Κυκλάδες, περιμένουμε τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2018. Τις θερμές ώρες της ημέρας σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως σε ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Παράλληλα οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στη Δυτική και Νότια Ελλάδα θα διατηρηθούν αυξημένες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 25 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 30, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 16 έως 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 31 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, στις Σποράδες και στις Κυκλάδες από 16 έως 28 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα από 16 έως 31 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι γενικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά ισχυροί, με σημαντική εξασθένηση το βράδυ.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης ασθενούς βροχής μέχρι το ξημέρωμα και ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις για το υπόλοιπο της ημέρας. Σχετικά αυξημένες θα διατηρηθούν συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές τοπικού χαρακτήρα ή τοπικούw όμβρους και πιθανόν τις μεσημεριανές ώρες λίγες σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς.