Το τμήμα Δικυκλιστών της εθελοντικής ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Σωματείου Εθελοντών Πυροσβεστών Ν. Αχαΐας, ύστερα από σχετική ενημέρωση του Προέδρου του Σωματείου κ. Δημήτρη Αθανασόπουλο είναι ένα Τμήμα που ξεκίνησε αρχικά το 2014 με την αγορά μια δίκυκλης μηχανής από συνδρομές των μελών του για την πυροπροστασία του δασικού μας πλούτου, σε περιοχές της πόλης μας, οι οποίες είχαν μεγάλο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, κατά τους θερινούς μήνες.

Μέσα σε 4 χρόνια και με μόνο μια δίκυκλη μοτοσυκλέτα κατάφερε πολλές επιτυχίες, οι οποίες ήταν η διεξαγωγή περιπολίων σε περιοχές δασικού πλούτου οι οποίες ήταν δύσκολα προσβάσιμες με οχήματα και με υψηλή επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς. Επίσης, κατάφερε την άμεση ενημέρωση του Περιφερειακού κέντρου επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδος του Π.Σ.

Η συνδρομή σε μεγάλες δασικές πυρκαγιές σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πατρών για την ασφαλή άφιξη πυροσβεστικών οχημάτων στην πυρκαγιά τα οποία ερχόντουσαν από γειτονικούς Νομούς τις Αχαΐας, την διάνοιξη δρόμων για να περάσουν οι Πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς και για λόγους Πυρασφάλειας και διάσωσης σε εκδηλώσεις κοινωνικού περιεχομένου. 

Φέτος μετά από 4 χρόνια επιτυχιών στην δύναμη του Το τμήμα Δικυκλιστών έχει άλλη μια μοτοσυκλέτα για την εκπλήρωση του σκοπού του ύστερα από παραχώρηση από μέλος του Σωματείου. 

Με συνεχόμενες περιπολίες σε συνεργασία με την Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας και τον 1ο ΠΣ Πατρών φέτος το καλοκαίρι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για την διασφάλιση του δασικού μας πλούτου.