Έτοιμο είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος που διοργανώνει πιστά και σταθερά από τις αρχές της δεκαετίας του '80, ο Οργανισμός Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πάτρας.

Το πρόγραμμα θα φέρει στην Πάτρα και φέτος σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις από την αρχαία ελληνική δραματουργία, δίνοντας τη δυνατότητα στο Πατρινό κοινό να παρακολουθήσει έργα υψηλής αισθητικής και ποιότητας, όπως κάνει όλα αυτά τα χρόνια το φεστιβάλ από την πρώτη κιόλας στιγμή που εμφανίστηκε στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Οι παραστάσεις που έχει προτείνει για το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ η διεύθυνση του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για να ανέβουν στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας είναι 11.

Οι 10 από αυτές θα είναι θεατρικές, μέσα από την αρχαία ελληνική γραμματεία, ενώ η μία θα αφορά μία συναυλία γνωστού μουσικού καλλιτέχνη. Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες από τη διεύθυνση του ΟΚΠΕ, τον Ανδρέα Α. Ανδριόπουλο και τους συνεργάτες του.

Αυτό που αναμένεται είναι η έγκριση του ΚΑΣ και το "πράσινο" φως, κάτι που με βάση τις εκδηλώσεις που έχουν δοθεί από τον ΟΚΠΕ, θεωρείται σχεδόν σίγουρο. Στο πρόγραμμα του ΟΚΠΕ περιλαμβάνονται και φέτος παραστάσεις, με σημαντικά ονόματα Ελλήνων ηθοποιών, αλλά και παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου.

Μάλιστα, η επίσημη πρεμιέρα του φεστιβάλ θα γίνει στις 4 Σεπτεμβρίου με την "Ηλέκτρα" του Σοφοκλή που ανεβάζει φέτος το Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου και μετάφραση Γιώργου Χειμώνα, έχοντας στους πρωταγωνιστικούς ρόλους την Αλεξία Καλτσίκη, την Μαρία Ναυπλιώτου, τον Αλέξανδρο Μαυρόπουλο και τον Χρήστο Λούλη.