Μπορεί ο χώρος του ετοιμόρροπου κτιρίου των παλιών υπηρεσιών του λιμένα να έχει φραχτεί για να μην μπαίνουν μετανάστες σε αυτό, όμως αν πάει κάποιος μέσα και δει σε τι κατάσταση βρίσκεται, είναι σίγουρο ότι θα μετανιώσει την ώρα και τη στιγμή που πήρε μια τέτοια απόφαση.

Να μπει μέσα σε ένα κτίριο οχετό που παραμένει εδώ και χρόνια σε μία τόσο κακή κατάσταση, που γίνεται ολοένα και χειρότερη από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποια παρέμβαση, από κάποιον φορέα.

Όσοι μπουν ας το γνωρίζουν. Θα χρειαστούν ειδικό εξοπλισμό, μάσκα οξυγόνου και κάποια εμβόλια για να φύγουν από εκεί χωρίς να έχουν πάθει κάποια μόλυνση. Η λέξη αίσχος είναι λίγη για τις εικόνες που απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός του Ανδρέα Αποσκίτη.

Αλήθεια, αν υποθέσουμε ότι υπήρχαν μετανάστες που ζούσαν εκεί μέσα, τόσοι φορείς, τόσοι αρμόδιοι δεν θα έκαναν κάτι για αυτό; Όχι μόνο για τους κινδύνους κατάρρευσής του, αλλά και για τις συνθήκες που υπάρχουν. Πρόκειται για ένα κτίριο που από φάντασμα όπως χαρακτηριζόταν, έχει μετατραπεί στην κυριολεξία σε κτίριο οχετό. Χωρίς υπερβολή.

Οι φωτογραφίες είναι από την σελίδα "Πάτρα, αυτά που δεν λέγονται":