Αρκετές αντιδράσεις φέρνει στο τοπικό πολιτικό σκηνικό της Πάτρας, αλλά και στην κοινωνία, η είδηση του κόστους της συναυλίας του Γιώργου Μαργαρίτη που διοργανώνει η δημοτική αρχή, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα γίνουν κατά της ανεργίας.

Όλες οι λεπτομέρειες της συναυλίας που έχει προγραμματιστεί για τις 17 Ιουνίου, με το μεγάλο λαϊκό καλλιτέχνη ως επίσημο προσκεκλημένο των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του δήμου, έχουν ανέβει στη Διαύγεια από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Οργανισμού.

Αυτό που ξενίζει είναι ότι η συναυλία δεν έχει ενταχθεί σε κάποιο ειδικό πλαίσιο εκδηλώσεων για την ανεργία, αλλά είναι μέρος του καλλιτεχνικού προγράμματος του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας και μάλιστα ανήκει στην ενότητα "Ημέρες Σκαγιοπουλείου", παρόλο που θα φιλοξενηθεί στο Νότιο Πάρκο.

Από εκεί και πέρα τα ποσά που θα κοστίσει αυτή η λαϊκή συναυλία έχουν ως εξής: Η καλλιτεχνική αμοιβή του Γιώργου Μαργαρίτη και των μουσικών του είναι στο ποσό των 11.780 ευρώ (μαζί με το ΦΠΑ), τα έξοδα για ήχο και φωτισμό στα 2.480 (περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ), 868 ευρώ θα δοθούν για περίπου 1.000 αφίσες και 10.000 φυλλάδια, 496 ευρώ για την εκτύπωση και τοποθέτηση 20 banners για την προβολή της εκδήλωσης και 3.720 ευρώ για την ενοικίαση 4.000 τραπεζοκαθισμάτων.

Συνολικά η συναυλία αυτή θα κοστίσει σχεδόν 20.000 ευρώ, γεγονός που σε σύγκριση με τα προβλήματα που υπάρχουν έξω στην κοινωνία, αλλά και το κοινωνικό μήνυμα της εκδήλωσης (ανεργία και καταπολέμηση της φτώχειας) προκαλεί αντιδράσεις, τόσο στις αντίπαλες παρατάξεις της Λαϊκής Συσπείρωσης, όσο και στην κοινωνία.

Βέβαια τα 20.000 ευρώ δεν έχουν καμία σχέση με τα μεγάλα ποσά που ξόδευαν κάποτε για άλλες εκδηλώσεις προηγούμενες δημοτικές αρχές ή διάφοροι άλλοι φορείς, μοιράζοντας τότε τα χρήματα σε ημετέρους. Όμως μια συναυλία - γλέντι κατά της ανεργίας, με προσκεκλημένο τον Γιώργο Μαργαρίτη, ξενίζει από μόνη της.

Πόσο μάλλον όταν κοστίζει από το... πουθενά (πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής είναι οι δράσεις αυτές), 20.000 ευρώ. Είναι μια άλλου τύπου πρόκληση και αυτή...