Η πιο μεγάλη στιγμή του ευρωπαικού μπάσκετ έφτασε.

Οι τέσσερις καλύτερες ομάδες της φετινής Euroleague μπαίνουν στη... μάχη του Βελιγραδίου και όλοι οι φίλαθλοι της Γηραιάς Ηπείρου περιμένουν τους μεγάλους ημιτελικούς στη πρωτεύουσα της Σερβίας.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι, η Φενέρμπαχτσε θα αντιμετωπίσει την Ζαλγκίρις (19:00, Novasports 1) και είναι το μεγάλο φαβορί για να προκριθεί στον μεγάλο τελικό. Η μάχη των Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους συγκεντρώνει τα περισσότερα βλέμματα, με την Φενέρ να είναι έτοιμη για το repeat και την ομάδα του Κάουνας να ολοκληρώνει στο Βελιγράδι μία παραμυθένια διαδρομή.

Ο δεύτερος ημιτελικός θεωρείται πιο αμφίρροπος, καθώς η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη θα αντιμετωπίσει την Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έχει τις... λιγότερες απουσίες από κάθε άλλη φορά! Οι Ρώσοι βρίσκονται σταθερά σε εξαιρετική κατάσταση και θέλουν να επιστρέψουν στη κορυφή της Ευρώπης, ενώ η ομάδα του Πάμπλο Λάσο θα στηριχθεί στους Λούκα Ντόντσιτς και Σέρχιο Γιουλ για να πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Στον ημιτελικό της Φενέρμπαχτσε με την Ζαλγκίρις διαιτητές θα είναι οι Ιερεθουέλο (Ισπανία), Ράντοβιτς (Κροατία) και Λάτισεβς (Λετονία), ενώ στον ημιτελικό της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με την Ρεάλ Μαδρίτης διαιτητές θα είναι οι Λαμόνικα (Ιταλία), Λοτερμόζερ (Γερμανία) και Μπολτάουζερ (Σλοβενία).