"Γιατί ένα παιδί από τη μακρινή Περσία να θέλει να φύγει απ' την πατρίδα του; Πόσο μπορούν οι άνθρωποι ν' ακούν πάνω απ' τα κεφάλια τους τρομακτικούς ήχους από αεροπλάνα που σκορπούν τον θάνατο με τις δολοφονικές τους βόμβες;

Κι όταν το ταξίδι της φυγής είναι αναπόφευκτο, ποιος έχει το δικαίωμα να ορίζει τα όνειρα και τις επιλογές εκείνου που αναζητεί μιαν άλλη πατρίδα; Στην Ελλάδα, τον Φερεϋντούν αγάπησαν και υπερασπίστηκαν οι ποιητές. Γιατί γνώριζαν και κείνοι πως η ζωή είναι το πιο όμορφο ποίημα, το πιο όμορφο ταξίδι... ".

Με αφορμή το βιβλίο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου "Το ταξίδι του Φερεϋντούν" που στηρίζεται στην πραγματική ιστορία του Πέρση ποιητή - συγγραφέα Φερεϋντούν Φαριάντ και στους ζωντανούς διαλόγους που έγραψε η φιλόλογος Μαρία Φουκα, οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Πατρών δίνουν φτερά σε μια παράσταση με θέμα την ασχήμια του πολέμου, τη ζεστασιά της ειρήνης, το χάος στις ζωές των ανθρώπων που δημιουργεί η προσφυγιά, το φόβο μπροστά στον "ξένο", τον "άλλο", αλλά και την αξία της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης, της ανεξιθρησκίας, της αγάπης.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Μαΐου στις 20:00.