Οι κάτοικοι της Κανακάρη εξακολουθούν και έχουν τις ενστάσεις τους πάνω στο όλο σχέδιο που υπάρχει για τις αλλαγές που είναι να γίνουν στον σχετικό χάρτη.

Μια από αυτές, που κατά την άποψη μας θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι αρμόδιοι, είναι αυτή με το σχολικό συγκρότημα που υπάρχει στην περιοχή.

Ένα σχολικό συγκρότημα με τέσσερα σχολεία, με πάνω από 800 - 1000 μαθητές συνολικά, θα βρίσκεται στη μέση δύο δρόμων που μετά την ολοκλήρωση του κυκλοφοριακού σχεδιασμού θα μετατραπούν σε δρόμοι ταχείας κυκλοφορίας.

Τον δρόμο της μίνι περιμετρική και αυτόν της διάνοιξης της Κανακάρη. Το σχολικό συγκρότημα είναι στο σημείο που βρίσκεται από τις αρχές της δεκαετίας του '80, αρκετά δηλαδή πιο πριν από την ολοκλήρωση των μελετών, την πρόβλεψη και τον σχεδιασμό που έγιναν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης.

Προφανώς οι αρμόδιοι που προχώρησαν όλες αυτές τις μελέτες, ακολουθώντας πιστά και κατά γράμμα το αρχικό σχέδιο Δοξιάδη, ξέχασαν ότι υπάρχει αυτό το σχολείο με τα τόσα παιδιά που θα είναι αναγκασμένα να περνούν καθημερινά ανάμεσα από δύο δρόμους, όπου τα αμάξια θα βγαίνουν σαν “σφαίρες”.


Την παρατήρηση αυτή την έκανε στην σελίδα “Πάτρα αυτά που δεν λέγονται” ο κάτοικος της Κανακάρη και μέλος της συντονιστικής επιτροπής που έχει δημιουργηθεί για το θέμα της αντιδρόμησης, Κώστας Πλέσσας.

Εύστοχα απάντησε στις απορίες που δημιουργεί σε όλους αυτό το ζήτημα ο Σωτήρης Μιχαλόπουλος που εξηγεί μια λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά. Στη μελέτη Δοξιάδη (παράρτημα Γ' αρ. Σκαριφήματος 8), η έξοδος της Κανακάρη Ρούφου ήταν πιο πάνω από το σημερινό σχολείο, ενώ σήμερα η έξοδος έχει ταυτιστεί με την πρώην οδό Κυλλήνης (στο σχέδιο).

Κάτι που οι αρμόδιοι ακολουθώντας πιστά το σχέδιο Δοξιάδη δεν έλαβαν υπόψη τους. Το σχέδιο αυτό βέβαια από τον μεγάλο αρχιτέκτονα και επιστήμονα είχε γίνει πριν από αρκετά χρόνια.

Ίσως θα πρέπει κάποιος να το προσαρμόσει στις αλλαγές που από τότε μέχρι σήμερα έχουν μεσολαβήσει. Πάντως στην προκειμένη περίπτωση, αν δεν αλλάξει κάτι, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων.

Ή και δυστυχημάτων ακόμα..