Νύχτα στο φαράγγι του Βουραϊκού, με τα άστρα να αγκαλιάζουν το βουνό με το φως τους και να είναι τόσο κοντά που μοιάζουν σαν να θέλουν να πέσουν στις χαράδρες και να βυθιστούν στη συνέχεια στο ποτάμι.

Από φωτιά να γίνουν νερό και από νερό θάλασσα. Ο Ανδρέας Μεσσίνης ήταν και αυτός ένας από τους πολλούς περιπατητές που συμμετείχαν στο 38ο Πανελλήνιο Πέρασμα από το Φαράγγι του Βουραϊκού που έγινε από τον ΕΟΣ Καλαβρύτων.

Με μία διαφορά όμως. Αυτός και η παρέα του δεν θέλησε απλά και μόνο να περπατήσει την υπέροχη αυτή διαδρομή, πάνω στις γραμμές του Οδοντωτού, τα 22 αυτά χιλιόμετρα που περνούν από την καρδιά του βουνού.

Θέλησε να διανυχτερεύσει σε αυτή. Έτσι είχε την ευκαιρία να βγάλει μια μοναδική φωτογραφία την ώρα που έβγαιναν τα άστρα και η νύχτα σκόρπισε το πέπλο της στο φαράγγι, στις γύρω πλαγιές και στο βουνό.

Διανυχτέρευσε σε μία θέση, σε ένα σημείο που συνδέεται με τη μυθολογία και συγκεκριμένα με τις περιπέτειες του ήρωα Ηρακλή. Ο ίδιος γράφει σχετικά στο σχετικό post της φωτογραφίας:

"Από το φαράγγι του Βουραϊκού περνά ο μύθος που θέλει τον Ηρακλή να τραβά μια μαχαιριά με το σπαθί του στη θέση «Πόρτες» κόβοντας στα δύο το βράχο που του έκλεινε το πέρασμα για να φτάσει κατ’ άλλους στον Ευρυσθέα, κατ’ άλλους στην αγαπημένη του Βούρα την κόρη της Ελίκης.

Από τη Βούρα, πήρε το όνομά του ο Βουραϊκός, που οι αρχαίοι τον έλεγαν Ερασίνο. Άλλο όμως ο μύθος και άλλο ο νόμος της φύσης που δίνει στο μοναδικό αυτό φαινόμενο αξεπέραστη ομορφιά και στην περιοχή χιλιάδες τουρίστες καθώς έχει χαρακτηριστεί η θεαματικότερη σιδηροδρομική γραμμή των Βαλκανίων".