Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου είναι ηθοποιός με πολλές και σπουδαίες δουλειές στο βιογραφικό της, αλλά και τραγουδίστρια, αφού είναι μέλος της μπάντας "Mamacita on Fire".

Το τηλεοπτικό της ντεμπούτο το έκανε μέσα από τη σειρά "Επτά Θανάσιμες Πεθερές", ενώ τη σεζόν 2006-2007 είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην αστυνομική σειρά "Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα", δίπλα στον Ιεροκλή Μιχαηλίδη και τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη. Στη συνέχεια η μία δουλειά, ακολουθούσε την άλλη, όχι μόνο στη τηλεόραση, αλλά και στο θέατρο.

Τα τελευταία δύο χρόνια, όμως, είναι και μητέρα, αφού με τον σύζυγό της Φώτη Μπερνάρντο έχουν αποκτήσει μια κόρη, τη Λυδία. Η ίδια έχει δηλώσει την επιθυμία της να μεγαλώσει την οικογένειά της και πού ξέρετε, ίσως να γίνει και σύντομα. 

Εμείς μιλήσαμε με την Πηνελόπη Αναστασοπούλου, με αφορμή τη περιοδεία της παράστασης "Μόλις Χώρισα", στην οποία συμμετέχει, που θα κάνει στάση στην Πάτρα την Τρίτη 22/5 και την Τετάρτη 23/5 στο Θέατρο Πάνθεον.

Η ίδια μίλησε στο patrasevents.gr για την επαγγελματική της ζωή, για το ξεκίνημά της που έγινε από την Πάτρα, ενώ μας αποκάλυψε και ένα ευχάριστο γεγονός, που σύντομα θα το μάθετε κι εσείς.

Πάμε να δούμε τι μας είπε...


"Με τον Χρήστο Τριπόδη, το συζητάμε γύρω στον 1,5 χρόνο"

P.E.: Συμμετέχετε σε μία από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες των τελευταίων ετών, το "Μόλις Χώρισα". Τι σας έκανε να πείτε το "ναι";

Π.Α.: "Καταρχάς το γεγονός ότι ο Χρήστος Τριπόδης, ο παραγωγός της παράστασης και συνάδελφος είναι πολύ φίλος μου και μου έκανε αυτή τη πρόταση, εδώ και πάρα πολύ καιρό, το συζητάμε γύρω στον 1,5 χρόνο. Επίσης είναι πολύ τιμητικό να σου ζητάνε να κάνεις κάτι το οποίο, μου 'χει ξανασυμβεί στο παρελθόν με το "Σεσουάρ για Δολοφόνους", είναι λίγο παράτολμο. Όταν έχει παίξει κάποιος, κάποιοι μάλλον γιατί είναι πολλοί, πριν από σένα τον ίδιο ρόλο, με πολύ μεγάλη επιτυχία, είναι ένα πολύ ωραίο στοίχημα που βάζεις, γιατί χωρίς να το θέλεις θα συγκριθείς ούτως η αλλιώς".

P.E.: Ποιον ρόλο υποδύεστε;

Π.Α.: "Υποδύομαι την Ηλέκτρα, την πρωταγωνίστρια".


"Την Πάτρα την αγαπώ πολύ"

P.E.: Η πρωταγωνίστρια μαθαίνει πως χωρίζει με έναν άσχημο τρόπο. Εσείς έχετε σκεφτεί πώς θα αντιδρούσατε σε μια τέτοια περίπτωση;

Π.Α.: "Εγώ δε νομίζω ότι θα με χώριζε ποτέ ο άνδρας μου με τέτοιο τρόπο. Έχει να κάνει λίγο με το χαρακτήρα του ανθρώπου κι εγώ έχω έναν άνδρα ο οποίος έχει τα κότσια, αν ήθελε, να μου το ζητήσει κατάμουτρα".

P.E.: Η παράσταση ξεκινάει το καλοκαιρινό της ταξίδι με πρώτη στάση στην Πάτρα, την οποία έχετε ξανά επισκεφθεί. Πώς σας φαίνεται το κοινό της;

Π.Α.: "Την Πάτρα την αγαπώ πολύ γιατί έχω ζήσει εκεί, όντας σε παραστάσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, στα πρώτα μου βήματα, για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Την αγαπώ πολύ γιατί έχω ταυτίσει το ξεκίνημα της πορείας μου με το κοινό της, το οποίο είναι εκλεπτυσμένο, δηλαδή με άποψη, όπως είναι και οι Θεσσαλονικείς. Δεν είναι εύκολο κοινό, για να το κερδίσεις πρέπει να έχεις καλό αποτέλεσμα. Και αυτό είναι πάντα πολύ ωραίο γιατί ξέρεις, φεύγοντας από εκεί, αν έχει απήχηση το ότι έχεις κάνει καλή δουλειά".

P.E.: Δεν γνώριζα ότι ξεκινήσατε από την Πάτρα.

Π.Α.: "Ναι, ναι. Από τα πολύ πρώτα μου βήματα ήταν στην Πάτρα και μάλιστα με δύο παραστάσεις. Έπαιζα στην "Όπερα της πεντάρας" του Θέμη Μουμουλίδη και ταυτόχρονα ήμουν και πρωταγωνίστρια του παιδικού, στη "Βασίλισσα του Χιονιού". Κι έτσι το κοινό, λόγω διπλών παραστάσεων σε κάθε έργο, για μια περίοδο με έβλεπε 3-4 φορές την ημέρα".


"Νομίζω πάσχουμε λίγο από σενάριο"

P.E.: Ως μητέρα με ένα παιδί, πόσο δύσκολο είναι να βρίσκεστε σε περιοδεία, άρα μακριά από το σπίτι;

Π.Α.: "Ως μητέρα με δύο παιδιά να δεις πόσο δύσκολο είναι (;). Ήταν πολύ δύσκολο, όταν είχα πάρει την κόρη μου, μαζί μου σε περιοδεία, όταν ήταν τριών μηνών. Τώρα είναι πολύ πιο εύκολο, γιατί δεν θα λείπω μεγάλα χρονικά διαστήματα, θα λείπω για 4-5 μέρες, μια βδομάδα το πολύ. Επίσης, το παιδί είναι σε μια ηλικία, που περνάει πολύ καλά με τους παππούδες του, οπότε είμαι μια χαρά, ήρεμη".

P.E.: Όσον αφορά τη τηλεόραση σας στεναχωρεί το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια προβάλει περισσότερα ριάλιτι, παρά σήριαλ;

Π.Α.: "Με στεναχωρεί, αλλά νομίζω ότι πάσχουμε λίγο από σενάριο. Προτιμώ να γίνονται λιγότερες δουλειές, που έχουν καλύτερο σενάριο, παρά περισσότερες χωρίς να έχουμε έναν έλεγχο πάνω σε αυτό, να υπάρχει ας πούμε ανεξέλεγκτη πρόσβαση σε σήριαλ, να έχει το κάθε κανάλι από 10".


"Η μουσική είναι η διασκέδασή μου, η διέξοδός μου"

P.E.: Έχουν αλλάξει τα δικά σας κριτήρια ώστε να πείτε "ναι" σε μία δουλειά στην τηλεόραση;

Π.Α.: "Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα τώρα δεν είναι πάρα πολύ εύκολο να πεις όχι σε μια δουλειά και είναι και σχετικά τιμητικό να σε ξεχωρίζουν, να σε παίρνουν δηλαδή αν γίνονται τρία σήριαλ και για τα τρία ή για το ένα. Είμαστε πολύς κόσμος που πρέπει να καλύψει θέσεις εργασίας που δεν υπάρχουν, οπότε γενικά ναι προσέχω το αποτέλεσμα, θέλω δηλαδή να μην παίρνω μέρος σε πράγματα τα οποία να είναι αμφιβόλου αποτελέσματος, αλλά νομίζω ότι λόγω εμπειρίας, λόγω ηλικίας και λόγω πολλών ετών σε αυτή τη δουλειά, δύσκολα θα μου τύχει κάτι το οποίο θα είναι αμφιβόλου αποτελέσματος".

P.E.: Πέρα από ηθοποιός, είστε και τραγουδίστρια με τη δική σας μπάντα. Μιλήστε μας λίγο γι' αυτό το κεφάλαιο.

Π.Α.: "Είναι το άλλο μου παιδάκι, είναι πολύ αγαπημένη μου ιστορία, η μουσική. Ζω μ' αυτό πάρα πολλά χρόνια, έχω επιλέξει να μην είμαι στα εμπορικά μονοπάτια, γιατί το είδος της μουσικής που εγώ εξυπηρετώ δεν μπορεί να είναι για πάρα πολύ πλατύ κοινό, όμως μ' αρέσει πολύ και το απολαμβάνω. Είναι η διασκέδασή μου, η διέξοδός μου".


"Δεν θα μπορούσα να κάνω μια πρωινή εκπομπή"

P.E.: Έχουμε δει αρκετούς συναδέλφους σας σε ρόλο παρουσιαστή. Εσάς θα σας ενδιέφερε;

Π.Α.: "Στο παρελθόν που το έχω κάνει, μου άρεσε πολύ γιατί δεν απέχει πολύ από το δικό μας το επάγγελμα, δηλαδή νομίζω ότι το να είσαι ηθοποιός διευκολύνει πάρα πολύ τη δουλειά αυτή. Απλώς δεν θα μπορούσα να παρουσιάσω τα πάντα. Δεν θα μπορούσα να κάνω μια πρωινή εκπομπή, δεν νομίζω ότι θα μου ταίριαζε. Γενικά θα μου άρεσε να ασχοληθώ με κάποιο παιχνίδι, επειδή μου αρέσουν πολύ τα παιχνίδια, που είναι νεανικά και ωραία και φυσικά μια εκπομπή πολιτισμού, μουσικής, επίσης θα μου άρεσε πολύ".

P.E.: Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια.

Π.Α.: "Θα απέχω για λίγο καιρό, όχι για πολύ. Σίγουρα θα δουλέψω ξανά από τον Ιανουάριο και μετά".