Ολοκληρώθηκε η καταγραφή των αποτελεσμάτων στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, με την ΔΑΠ, την ΠΑΣΠ και την ΠΚΣ να αναδεικνύονται οι νικήτριες παρατάξεις των φετινών φοιτητικών εκλογών.

Η ΔΑΠ σε ότι αφορά τις σχολές του Πανεπιστημίου Πατρών πήρε όπως αναμενόταν εύκολα την πρώτη θέση, συγκεντρώνοντας ένα ποσοστό της τάξεως του 37,9%, στην στιγμή που το 2017 είχε πετύχει 36,53%,

Η ΠΚΣ στις σχολές του Πανεπιστημίου κέρδισε την δεύτερη θέση (με μεγάλη διαφορά από τον τρίτο), συγκεντρώνοντας ένα ποσοστό 26,01*%, την στιγμή που ένα χρόνο πριν είχε αποκομίσει το ποσοστό του 25,23%. 

Βελτίωσε, δηλαδή, τα ποσοστά της κατά 1,38%, δείχνοντας οι νέοι και οι φοιτητές έχουν ξεκινήσει να συσπειρώνονται γύρω από τις θέσεις που αντιπροσωπεύει η παράταξη και που ως γνωστόν έχουν άμεση σχέση με την κομμουνιστική ιδεολογία.

Η ΠΑΣΠ, η παράταξη του κεντροαριστερού χώρου (πρώην ΠΑΣΟΚ) συγκέντρωσε ένα ποσοστό της τάξεως του 15,81%, βελτιώνοντας κατά 0,24 μονάδες τα ποσοστά της. 


Το αξιοσημειώτο στις αρχαιρεσίες του ΤΕΙ της Δυτικής Ελλάδας είναι η πρωτιά που πέτυχε η ΠΑΣΠ, καταφέρνοντας ένα ποσοστό της τάξεως του 32, 64% και παίρνοντας άνοδο σε σύγκριση με το 2017 κατά 3,93% μονάδες.

Στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος η ΠΚΣ ξεπέρασε την ΔΑΠ με ποσοστό 30,80%, τη στιγμή που η παράταξη που αντιπροσωπεύει την Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε ένα ποσοστό 37,50%. Από εκεί και πέρα πέρα από την νίκη της ΔΑΠ στο Πανεπιστήμιο Πατρών, της ΠΑΣΠ στο ΑΤΕΙ και την άνοδο των ποσοστών της ΠΚΣ, οι υπόλοιπες παρατάξεις κινήθηκαν σε χαμηλά ποσοστά.

Ιδιαίτερη αίσθηση (αν και αναμενόμενη) ήταν η κατρακύλα των ποσοστών της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ ΜΠΛΟΚΟ, η οποία στο Πανεπιστήμιο Πατρών συγκέντρωσε μόλις 0,009 και στο ΑΤΕΙ τα ποσοστά της ήταν μηδενικά! Αξίζει να αναφέρουμε πάντως ότι σε όλες τις σχολές, τόσο στο Πανεπιστήμιο Πατρών, όσο και στο ΑΤΕΙ, παρατηρήθηκε και φέτος μεγάλη αποχή.

Δείτε τους συγκεντρωτικούς πίνακες των αποτελεσμάτων σε Πανεπιστήμιο Πατρών και ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος μέσα από την σελίδα foititikanea.