Με αύξηση 9,6% η οποία ερμηνεύεται από τον ACEA ως «ισχυρό δείγμα επιστροφής στην ανάπτυξη» μετά τον καθοδικό Μάρτιο, έκλεισε η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου τον Απρίλιο οπότε στη Γηραιά Ήπειρο ταξινομήθηκαν συνολικά 1.360.273 αυτοκίνητα.

Όλες οι παραδοσιακά μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές αυτοκινήτου, κατέγραψαν θετικό πρόσημο τον Απρίλιο, με την ισπανική να εμφανίζει αύξηση 12,3%, τη βρετανική 10,4%, τη γαλλική 9%, τη γερμανική 8% και την ιταλική 6,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017.

Συνεπικουρούμενων των ενθαρρυντικών μεγεθών του Απριλίου, η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου κατέγραψε αύξηση και για το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου η οποία διαμορφώνεται σε 2,7%. Σε απόλυτα μεγέθη στην Ευρώπη έχουν ταξινομηθεί συνολικά από την αρχή της χρονιάς 5.478.442 μονάδες.

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις του «club» των ισχυρών, για το παραπάνω διάστημα, οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων κατέγραψαν άνοδο 11% στην Ισπανία και 5% στη Γερμανία, 4,4% στη Γαλλία και οριακή αύξηση στην ιταλική αγορά ενώ η βρετανική αγορά με φόντο τους κραδασμούς του Brexit κατέγραψε αρνητικό πρόσημο -4.4%.