Μετά τον Γιώργο Βελισσάρη που είχε έρθει την Τσικνοπέμπτη του Πατρινού Καρναβαλιού, σε μία συναυλία που είχε προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις, είχε συγκεντρώσει αρκετό κόσμο και είχε συζητηθεί αρκετά, ο δήμος φέρνει (για διαφορετικό βέβαια λόγο), στις 17 Ιουνίου τον Γιώργο Μαργαρίτη.

Είναι σίγουρα και αυτή μια συναυλία που αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση και αρκετές συζητήσεις, δίνοντας την αφορμή στους "καλοθελητές" να κριτικάρουν τη δημοτική αρχή για αυτό το γλέντι και τις πρωτοβουλίες που έχει για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Με γλέντια δεν χτυπιέται η ανεργία, αυτή είναι αλήθεια. Όμως η συναυλία του Γιώργου Μαργαρίτη δεν θα είναι αυτόφωτη, θα γίνει στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων και προτάσεων που είναι ανακοινωθούν από τον δήμο, κατά της ανεργίας.

Η πρόταση του δήμου για παράδειγμα να προχωρήσει σε δράσεις, συζητήσεις, ημερίδες, συγκροτώντας διάφορες επιτροπές σε κάθε γειτονιά, με θέμα την ανεργία, δεν έχει φυσικά να κάνει με κάποιο γλέντι, αλλά με την οργάνωση των εργαζομένων, των ανέργων και των λαϊκών στρωμάτων, έτσι να μπορέσουν από κοινού να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που υπάρχει.

Ένα πρόβλημα που ταλανίζει την κοινωνία της Πάτρας. Μόνο μέσα από την οργάνωση μπορεί να υπάρξει αντίσταση. Μέσα από τις προτάσεις και τις δράσεις που θα γίνουν ίσως να υπάρξουν κάποιες λύσεις ή έστω και κάποιες ανάσες για τον λαό. Η συναυλία του Γιώργου Μαργαρίτη είναι στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών και των πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα γίνουν και δεν αποτελεί από μόνη της την όλη πρωτοβουλία του Δήμου.

Απλά της δίνει την πτυχή της αναψυχής και της ψυχαγωγίας που είναι απαραίτητα για μια κοινωνία. Ο Γιώργος Μαργαρίτης είναι άλλωστε ένας καλλιτέχνης που έχει αγαπηθεί από το λαό, έχει μια πολιτική ιδεολογία που εκφράζει τις πρωτοβουλίες αυτές που γίνονται κατά της ανεργίας, είναι κατά των πολιτικών που στην ουσία στηρίζουν και συντηρούν αυτές τις καταστάσεις και σίγουρα η συναυλία του στο νότιο πάρκο είναι από μόνη της ένα γεγονός εν όψει των πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα γίνουν το καλοκαίρι στην Πάτρα.