Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Μαΐου στις 10.00 π.μ., στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας, εκδήλωση με θέμα ‘’Οι Επιστήμες μέσα από την Τέχνη’’. Η εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε ως Τελική εκδήλωση του Τοπικού Πολιτιστικού Δικτύου  Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας με το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας και την Ένωση Εικαστικών Πάτρας.  

Σχολεία από την Αχαΐα, αλλά και ένα συνεργαζόμενο σχολείο από την Ηλεία, παρουσίασαν τη δουλειά τους σχετικά με το πώς αντιλαμβάνονται έννοιες των επιστημών μέσα από την τέχνη. Όλες οι  σχολικές ομάδες  που πήραν μέρος στην εκδήλωση παρουσίασαν με ποικίλους τρόπους τις εργασίες τους, είτε σε μορφή έκθεσης, είτε  μουσικοχορευτικά δρώμενα, προβολές powerpoint, επιδείξεις  πειραμάτων κ.ά., δείχνοντας κάθεμία  πώς καταλαβαίνει εκφάνσεις της επιστήμης  χρησιμοποιώντας διάφορες μορφές τέχνης (κατασκευές, κολάζ, ζωγραφική, βίντεο κ.ά.).

Τα σχολεία που συμμετείχαν στο δίκτυο και την εκδήλωση ήταν τα εξής: Νηπιαγωγείο Σταυροδρομίου, 49o Δημοτικό Σχολείο Πατρών, ΕΕΕΕΚ Αχαΐας, Γυμνάσιο Κάτω Αχαΐας, Γυμνάσιο Λακκόπετρας,  1ο Γυμνάσιο Παραλίας, 16ο Γυμνάσιο Πατρών, ΓΕΛ Ανδραβίδας (Συνεργαζόμενο), 4ο ΓΕΛ Πατρών, Πειραματικό ΓΕΛ Πατρών.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από  το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας, τα Τμήματα Πολιτιστικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αχαϊας και την Ένωση Εικαστικών Πάτρας.

Το Μουσείο βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη κάτω από το Πάρκο της Ειρήνης και πίσω από το εκκρεμές του Φουκώ. Είναι ανοιχτό για το κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00-14:00.