Τα σύνορα στον Έβρον τα οποία χωρίζουν την Ελλάδα με την Τουρκίαν, είναι βατά σε όλους μόνον όταν προέρχονται από την τουρκίαν. Όταν διασχίζονται από Ελλάδα προς τουρκίαν απαγορεύεται ρητώς και η πράξη τιμωρείται. Τρανόν παράδειγμα, η λόγω απωλείας των διαχωριστικών ορίων ένεκεν σφοδρής κακοκαιρίας των δύο Στρατιωτικών μας, οι οποίοι τα «παρέβησαν» (αν συνέβη κάτι τέτοιον) και αμέσως συνελήφθησαν κρατούμενοι έως σήμερα επί δύο και πλέον μήνες!!!

Στα δικά μας εδάφη, από την πλευράν της τουρκίας καθημερινώς γίνονται δεκάδες παραβιάσεις των συνόρων και οι παραβάτες δεν συλλαμβάνονται αλλά οδηγούνται σε κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας. Δηλαδή τους λέμε και «ευχαριστώ» από πάνω! Όλες αυτές οι ορδές που έρχονται προς Ελλάδα δεν πλησιάζουν την οριογραμμήν από την πλευράν της τουρκίας; Φυσικά ναι. Γιατί οι τούρκοι στρατιώτες δεν αντιδρούν; Δεν είναι εκεί στρατιωτική και απαγορευμένη ζώνη; Ή μόνον μέρος των συνόρων φρουρείται; Θα ήταν απίθανον κάτι τέτοιο. Επομένως οι τούρκοι βοηθούν να εισρέουν στην Ελλάδα λαθρέποικοι από κάθε σημείον του πλανήτη. Στην έσω των συνόρων πλευράν δραστηριοποιούνται ως «ξεναγοί» και ως βαρκάρηδες υπήκοοι διαφόρων χωρών Μαρόκου, Αλγερίας, οι οποίοι διαπερνούν τους λαθρεποίκους δια του Έβρου σε ασφαλές σημείον. Πρόκειται για δουλεμπόρους, αλλά κανείς δεν τους εκδιώχνει από τα Ελληνικά εδάφη!!

Με την πραγματικήν αυτήν κατάσταση δήλον καθίσταται ότι η Ελλάδα έχει ελεύθερα τα σύνορά της προς όλους, ενώ η τουρκία αυστηρώς και επί ποινή κλειστά. Κλειστά τα έχουν και η Αλβανία, τα Σκόπια και η Βουλγαρία. Που οφείλεται η απόλυτη αδιαφορία των Ελλήνων; Μας το επιβάλλουν ξένα κέντρα; Οι δε εισροές είναι κατά χιλιάδες καθημερινώς σε βάρος της Ελληνικής οικονομίας, του πενομένου και δυστυχισμένου Λαού της.

Ερώτημα: Γιατί να είναι αφύλακτα τα χερσαία σύνορα; Αν παραμένουν αφύλακτα γιατί καθιερώθησαν; Γιατί δεν γίνεται φράγμα καθ’ όλον το μήκος όπως αυτό που ήδη υπάρχει;;

Και στα θαλάσσια σύνορα έπρεπε να υπάρχει απόλυτη απαγόρευση. Καμμία παράβαση. ‘Ολοι τα προστατεύουν γιατί εμείς αγνοούμεν τις υποχρεώσεις μας έναντι της εθνικής κυριαρχίας; Η απόλυτη ταπείνωση για την Ελλάδα έχει επέλθει από τα θαλάσσια σύνορα. Δεν θίγεται έστω και ένας Βουλευτής, ώστε να διαμαρτυρηθεί για το δραματικόν αυτό συμβάν;; Μεθαύριον στις εκλογές όλοι θα αναφέρουν πως αντιδρούσαν στις εισροές λαθρομεταστών!