332: Ο Μέγας Κωνσταντίνος ανακοινώνει τη δωρεάν διανομή τροφίμων στους πολίτες της Κωνσταντινούπολης.

1593: Εκδίδεται ένταλμα σύλληψης για τον θεατρικό συγγραφέα Κρίστοφερ Μάρλοου, ύστερα από καταγγελία του συγγραφέα Τόμας Κιντ ότι ανήκει σε αίρεση.

1821: Μάχη των Δολιανών. Ο Έλληνας οπλαρχηγός Νικηταράς με 300 περίπου άντρες τρέπει σε φυγή 6.000 Τούρκους, τους οποίους και αποδεκατίζει. Από την μάχη αυτή ο γενναίος οπλαρχηγός έμεινε στην Ιστορία ως «Τουρκοφάγος». Μαρτυρίες αναφέρουν ότι μετά τη μάχη δεν μπορούσαν να τού ξεκολλήσουν το σπαθί από το χέρι.

1828: Ο Τούρκος διοικητής των Χανίων Μουσταφά Πασάς, με 8.000 πεζούς και 300 ιππείς, προσβάλλει το Φραγκοκάστελλο Χανίων, το οποίο υπερασπίζουν οι Ηπειρώτες οπλαρχηγοί Χατζημιχάλης Νταλιάνης και Κυριακούλης Αργυροκαστρίτης, με 600 Κρήτες επαναστάτες. Στη μάχη πέφτουν ηρωικά οι περισσότεροι υπερασπιστές, μεταξύ των οποίων και οι δύο οπλαρχηγοί. Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν τον νεκρό Νταλιάνη και μεταφέρουν το κεφάλι του στον Μουσταφά πασά. Λέγεται πως από τότε, κάθε χρόνο τα χαράματα αυτής της μέρας εμφανίζονται στις πολεμίστρες του κάστρου τα φαντάσματα των ηρώων, οι γνωστοί Δροσουλίτες.

1861: Περίπου 50 μέλη της μυστικής μαχητικής οργάνωσης «Χρυσή Νεολαία» συγκεντρώνονται οπλισμένα στο καφενείο του Χαφτά στην Πλατεία Όθωνος (σήμερα Ομονοίας), αλλά αποτυγχάνουν να εξοντώσουν τον βασιλιά Όθωνα.

1910: Ο Κομήτης του Χάλεϊ προκαλεί πανικό σ' όλο τον κόσμο και τελικά προσπερνά τον πλανήτη μας σε απόσταση ασφαλείας.

1919: Πραγματοποιείται στην Αθήνα το πρώτο συνέδριο του Εθνικού Συμβουλίου του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ελλάδας (ΣΕΚΕ), μετέπειτα ΚΚΕ.

1922: Ιδρύεται η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ).

1954: Τίθεται σε ισχύ η Ευρωπαϊκή Συνθήκη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

1960: Η Ρεάλ Μαδρίτης νικάει την Άιντραχτ Φρανκφούρτης με 7-3 και κατακτά το 5ο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης στο ποδόσφαιρο. Τον αγώνα, που διεξάγεται στη Γλασκόβη, παρακολουθούν 127.621 θεατές.

1963: Ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Σαρλ ντε Γκολ, μιλάει στη Βουλή των Ελλήνων, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα.

1990: Ένα τροποποιημένο τραίνο TGV στη Γαλλία, κάνει νέο ρεκόρ ταχύτητας, αγγίζοντας τα 515,3 χλμ/ώρα.

1991: Η Βόρεια Σομαλία ανακοινώνει την ανεξαρτησία της από την υπόλοιπη Σομαλία, αλλά δεν τυγχάνει αναγνώρισης από τη διεθνή κοινότητα.

1993: Σφοδρές διαδηλώσεις ξεσπούν στην Κοπεγχάγη μετά την έγκριση των 4 δανέζικων εξαιρέσεων στο δημοψήφισμα για τη συνθήκη του Μάαστριχ. Η αστυνομία ανοίγει πυρ εναντίον των πολιτών, για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τραυματίζοντας 11 ανθρώπους.

1994: Διεξάγεται στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας ο 37ος τελικός του Champions League μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων Μίλαν και Μπαρτσελόνα. Νικήτρια η ομάδα της Μίλαν με 4-0.

2009: Στη Σρι Λάνκα, οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις ηττούνται από την κυβέρνηση, δίνοντας τέλος σε μια εμφύλια διαμάχη σχεδόν 26 ετών.

2011: Πτήση της Sol Líneas Aéreas συντρίβεται στη νότια Αργεντινή, σκοτώνοντας 22 ανθρώπους.