Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ανανεωμένος μετά από έναν πλούσιο καλλιτεχνικά χειμώνα, παρουσιάζει μία διαφορετική και φρέσκια παράσταση που θα ταξιδέψει σ' όλη την Ελλάδα,το φετινό καλοκαίρι.

Παρέα με τον σταθερά μουσικό συνοδοιπόρο του, εξαίρετο τσελίστα και πολυμουσικό Γιώργο Καλούδη ετοίμασαν ένα πολύ ξεχωριστό πρόγραμμα που δίνει έμφαση στην εσωτερική ένταση, στην ερμηνευτική λεπτομέρεια και στην ευρυχωρία της ησυχίας.

Η συνεργασία των δύο καλλιτεχνών μετρά αρκετά χρόνια. Έχοντας περάσει μέσα από διαφορετικούς ηχητικούς κόσμους, οι δύο μουσικοί συναντήθηκαν και διαμόρφωσαν μια κοινή αισθητική, με βάση την αυτοσχεδιαστική ελευθερία, τη χαρά της συνύπαρξης, την προσήλωση στην ουσία και τον σεβασμό στην απλότητα και την ευθύτητα του τραγουδιού. Η παράσταση έχει παρουσιαστεί ήδη σε πολλές χώρες στο εξωτερικό και με μεγάλη επιτυχία στο μικρό Θέατρο της Επιδαύρου τον Ιούλιο του 2012, όπου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Στην ηχοληψία είναι ο Βαγγέλης Λάππας και στους φωτισμούς ο Κωνσταντίνος Αλεξίου.

Πρόγραμμα συναυλιών:

Αύγουστος
Σάββατο 10 Αυγούστου - Λεωνίδιο, Προαύλιο Δημοτικού Σχολείου
Τετάρτη 14 Αυγούστου - Λευκάδα, Ανοικτό Θέατρο Λευκάδας
Παρασκευή 16 Αυγούστου - Φεστιβάλ Ολύμπου, Κάστρο Πλαταμώνα
Παρασκευή 30 Αυγούστου - Θεσσαλονίκη, Μονή Λαζαριστών

Σεπτέμβριος
Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου - Βόλος, Θέατρο Μελίνα Μερκούρη
Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου - Παραλίμνι (Κύπρος)
Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου - Πάφος - Αρχαίο Ωδείο Πάφου
Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου - Λάρνακα - Παττίχειο Δημοτικό Αμφιέατρο
Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου - Λευκωσία - Σκαλί Αγλαντζιάς
Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου - Λεμεσός - Αρχαίο Θέατρο Κουρίου
Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου - Ελευσίνα - Φεστιβά Αισχυλείων