Αγριεύουν τα πράγματα και οι αντιδράσεις των πολιτών κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και ταυτόχρονα αυξάνουν τα μέτρα προστασίας από την Αστυνομία, με τους αστυνομικούς να μπαίνουν μπροστά για να γλιτώσουν από τα χειρότερα τους συμβολαιογράφους που συμμετέχουν σε αυτές τις διαδικασίες.

Τα χημικά και κάποιες γκλομπιές (σε αναρχικούς κυρίως) που έριξαν οι αστυνομικοί το μεσημέρι της Τετάρτης κατά των ανθρώπων (αντιεξουσιαστών, οργανώσεων και συλλογικοτήτων) που διαμαρτυρήθηκαν για τους πλειστηριασμούς και ζήτησαν να σταματήσουν αυτές οι διαδικασίες, δείχνει ότι η αστυνομία, παρά τα όσα υποστηρίζουν οι συνδικαλιστικοί της φορείς, θα διευκολύνει με την παρουσία της την ύπαρξη ενός φαινομένου που πρόκειται να εξελιχθεί σε μάστιγα, η οποία με την σειρά της θα φέρει κοινωνικές "εκρήξεις".

Το γεγονός αυτό βέβαια δεν αρέσει σε αρκετούς αστυνομικούς. Αστυνομικοί που μπορεί τώρα να μπήκαν μπροστά στο πλαίσιο της υπηρεσίας τους να προστατεύσουν τους συμβολαιογράφους, όμως σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε αντίστοιχες διαδικασίες, όταν το μέτωπο κατά την πλειστηριασμών φτάσει στο επίπεδο των εξώσεων.

Οι αστυνομικοί αυτοί σκοπεύουν να πάνε το όλο θέμα στα συνδικαλιστικά τους όργανα, ζητώντας από αυτά να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους και να ενημερώσουν για τις αποφάσεις τους την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. 

Νέα συγκέντρωση από την ΚΥΚΑ

Για την ώρα πάντως οι πλειστηριασμοί συνεχίζονται και στην Πάτρα, σύμφωνα με τα όσα είχαν ανακοινωθεί, βγήκαν στο "σφυρί" ένα κατάστημα, μια μεζονέτα και ένα οικόπεδο.

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα συνεχιστούν και την Πέμπτη, με την Κίνηση Υπεράσπισης Κοινωνικών Αγαθών να καλεί τους πολίτες σε νέα κινητοποίηση, δίνοντας ραντεβού μαζί τους στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου.

Το συμπέρασμα είναι ένα: Αν οι αστυνομικοί και η ηγεσία τους δεν αντιδράσουν, αρνούμενοι να προστατεύουν κάθε φορά τέτοιες διαδικασίες, είναι σίγουρο ότι δεν θα αργήσει η στιγμή που θα δούμε στην Πάτρα, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας, εικόνες αλά.... Ισπανία. 

(Η φωτογραφία εξωφύλλου είναι τις "μάχες" αστυνομικών με πολίτες στην Αθήνα).