Την προσεχή Κυριακή 20 Μαΐου, στις 7.30 το απόγευμα, η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πολυφωνικής (Διεύθυνση: Γιώργος Μπουρδόπουλος) και μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Απόστολου Κατσιφάρα, πρόκειται να λάβει μέρος σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Θεατράκι της Μαρίνας (Βόρειο Λιμάνι της Πάτρας), προς τιμή των εθελοντών που συμμετείχαν στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα laser 4.7 ( 7-14 Απριλίου 2018 στην Πάτρα).

Η εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, είναι μια διοργάνωση του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Patras – Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πολυφωνικής, θα ερμηνεύσει ένα πλούσιο πρόγραμμα, με έργα που αφορούν στη θάλασσα, αλλά και διεθνείς επιτυχίες από το εγχώριο και ξένο πεντάγραμμο.

Μετά και την πρόσφατη μεγαλειώδη συναυλία της Πολυφωνικής για τα 35 χρόνια από την ίδρυση του Οργανισμού, που πραγματοποιήθηκε την 28η Απριλίου, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου, σειρά εκδηλώσεων παρουσιάζονται στην Πάτρα με διάφορα τμήματα του Οργανισμού.

Ήδη την περασμένη Κυριακή ο Βυζαντινός Χορός (Διεύθυνση: Γιάννης Κόττορος), έλαβε μέρος στην κατάμεστη αίθουσα της Διακιδείου Σχολής Λαού, σε εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύλλογος "Ενωμένη Ρωμιοσύνη Θεσσαλονίκης", με θέμα την Αγιοκατάταξη του Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη και με κύριο ομιλητή το Σεβ. Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλο.

Ακολουθούν εντός του Ιουνίου και του Ιουλίου 18 συναυλίες εντός και εκτός Ελλάδος.