Ψηφίστηκε η τροπολογία με αριθμό 1580/6 που κατατέθηκε από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μιχελή και φέρνει αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του βαθμού της Γ Λυκείου

Με βάση τη νέα νομοθετική ρύθμιση, για την έκδοση του Γενικού Μέσου Όρου Βαθμολογίας των μαθητών Γ Λυκείου οτι θα υπολογίζονται εκτός από τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα , που φέτος μειώνονται στα τέσσερα, και τα μη εξεταζόμενα, εκτός από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Επίσης η τροπολογία περιλαμβάνει και αλλαγές στις διατάξεις για τους μετεξεταστέους.

Συγκεκριμένα, με την τροπολογία που αφορά τα ημερήσια και εσπερινά Λύκεια, προτείνεται ο βαθμός απόλυσης να είναι τουλάχιστον 9,5 αλλά να εξάγεται όχι μόνο από τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστεί ο μαθητής στις πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά και από τα υπόλοιπα μαθήματα γενικής παιδείας της τάξης στα οποία δεν εξετάζεται.

Σύμφωνα με την τροπολογία οι μαθητές των τριών τάξεων του Λυκείου που δεν έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν γενικό μέσο όρο 9,5 θα πρέπει να επαναλάβουν την εξέταση έως την ολοκλήρωση του σχολικού έτους στα τέλη Ιουνίου.