Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΤΤΙΚ!
Η αγαπημένη παράσταση επιστρέφει

από 7 έως 12 Ιουνίου

Το 2012 αναδείχτηκε από χιλιάδες θεατές σε παράσταση της χρονιάς, αναβιώνοντας στο Θέατρο Badminton και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τη θρυλική «Μάντρα» του Αττίκ, το έπος ζωής του Κλέωνα Τριανταφύλλου και της γενιάς του!

Το 2018, η αγαπημένη παράσταση επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής με ανανεωμένη διάθεση κι έναν δυναμικό θίασο που πρωταγωνιστούν οι: Αντώνης Καφετζόπουλος, Άκης Σακελλαρίου, Κατερίνα Παπουτσάκη, Νάντια Κοντογεώργη, Μίνως Θεοχάρης, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, καθώς και μια μεγάλη ομάδα από ταλαντούχους ηθοποιούς, τραγουδιστές, μουσικούς. Ιδιαίτερα τιμητική η παρουσία της μοναδικής Ζωζώς Σαπουντζάκη, σε μια από τις μεγάλες στιγμές στην εντυπωσιακή της καριέρα!!!

Η παράσταση είναι εμπλουτισμένη με νέα κείμενα και τραγούδια, καρπό συστηματικής ιστορικής και μουσικής έρευνας με τη γνώση και το κύρος του Λάμπρου Λιάβα, ενώ τα ευφυή στιχουργικά ιντερμέδια υπογράφει ο Γιάννης Ξανθούλης. Τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία έχει αναλάβει και πάλι η Σοφία Σπυράτου, την ενορχήστρωση και τη διεύθυνση της ορχήστρας ο Θόδωρος Κοτεπάνος, ενώ ο Μανόλης Παντελιδάκης επιμελείται τα καινούργια εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια.
Μια γοητευτική παράσταση που προσκαλεί το σημερινό κοινό ν’ αναβαπτιστεί σε ακριβές μνήμες και αισθήσεις που σφράγισαν την ευαισθησία μας. Μια χορταστική μουσικοχορευτική αναδρομή χωρίς διάθεση «ρετρό», αλλά με πολύ χιούμορ, σαρκασμό, τρυφερότητα και συγκίνηση. Μελωδίες και στίχοι που επηρέασαν όλους τους κατοπινούς δημιουργούς και συντρόφεψαν γενιές ολόκληρες στους έρωτες, τις χαρές και τις λύπες τους (Ζητάτε να σας πω, Παπαρούνα, Τα νιάτα, Είδα μάτια, Τα τελευταία γιασεμιά κ.ά.).

O Αττίκ και η εποχή του, ήχοι, φωνές, όργανα και μουσικές εξαίσιες, μορφές ενός ιδανικού θιάσου, ζωντανεύουν στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής από τις 7 έως τις 12 Ιουνίου. Η αξέχαστη «Μάντρα», η μουσική αυλή των θαυμάτων αναβιώνει μοναδικά αναδεικνύοντας την «μεγάλη τέχνη των μικρών τραγουδιών» που εξακολουθεί να μας αφορά και να μας εμπνέει!
Έγραψαν για την παράσταση στο Badminton το 2012

«Όταν ένα θέαμα καταφέρνει να κόβει πάνω από 2.000 εισιτήρια κάθε βράδυ στην Αθήνα της κρίσης, τότε αποτελεί σίγουρα μια ειδική περίπτωση... Ο Αττίκ αρέσει γιατί μας ταξιδεύει σε μια εποχή αξιοπρέπειας..»
Μαργαρίτα Πουρνάρα, Η Καθημερινή

«Οι θεατές της παράστασης απολαμβάνουν ένα υψηλής ποιότητας θέαμα, Ευρωπαϊκών προδιαγραφών.. “Το σανίδι είναι ιερό”, ακούγεται να λέει ο Αττίκ σε κάποιο σημείο του έργου.. Φρονώ ότι οι συντελεστές της παράστασης, που απ’ ότι πληροφορούμαι παίρνει παράταση, ενστερνίσθηκαν πλήρως το νόημα της φράσης..»
Χρήστος Ζαμπούνης, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

«Τι είναι αυτό που κάνει μια θεατρική παράσταση ξεχωριστή; Στην περίπτωση του «Αττίκ» πολλά πράγματα μαζί. Κυρίως ότι το θέαμα παρουσιάζεται πολύ καλά “ρονταρισμένο” ακόμα και από την πρεμιέρα. Επιπλέον δεν χρειάζεται να είναι κανείς κριτικός θεάτρου για να καταλάβει ότι υπάρχει “χημεία” μεταξύ σκηνής και θεατών..»
Κατερίνα Λυμπεροπούλου, TO ΒΗΜΑ

«Στην Αθήνα που μετράει τα συντρίμμια της και όπου ο καθένας αναλογίζεται τι θα μας φέρει το αύριο, με την παράσταση Αναζητώντας τον Αττίκ βρήκαμε το φάρμακο που είναι το τραγούδι, η μουσική, ο χορός, το πηγαίο κέφι που ξεκινά από τη σκηνή και κατεβαίνει στην πλατεία και μας παίρνει μαζί του σε μια εποχή ξεγνοιασιάς που την είχαμε ξεχάσει.»
Ελένη Μπίστικα, H Καθημερινή

«ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΤΤΙΚ»
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 7-12 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΚΑΙ ΓΙΑ 6 ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μουσική έρευνα – κείμενα: Λάμπρος Λιάβας
Σκηνοθεσία – Χορογραφία: Σοφία Σπυράτου
Στιχουργικά ιντερμέδια: Γιάννης Ξανθούλης
Ενορχήστρωση – μουσική διεύθυνση: Θόδωρος Κοτεπάνος
Σκηνικά – κοστούμια: Μανόλης Παντελιδάκης
Σχεδιασμός φωτισμού: Λευτέρης Παυλόπουλος
Παραγωγή: Prime Entertainment - Μιχάλης Αδάμ

Στον 25μελή θίασο πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΣΠΙΩΤΗΣ, ΜΙΝΩΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΑΝΤΙΑ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ, ΑΚΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ και η μοναδική ΖΩΖΩ ΣΑΠΟΥΝΤΖΑΚΗ

Μαζί τους οι:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΛΟΗ ΜΑΝΤΖΑΡΗ
ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΠΑΛΑΙΟΘΟΔΩΡΟΥ

και οι: ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ, ΙΡΙΣ ΚΑΤΡΑΚΗ-ΠΑΥΛΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΕΙΒΑΝΑΗ, ΕΙΡΗΝΗ-ΕΡΩΦΙΛΗ ΚΛΕΠΚΟΥ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΑΒΝΕΡ, ΜΠΙΛΙΩ ΜΑΡΝΕΛΛΗ, ΚΟΣΜΑΣ ΜΕΤΑΞΟΠΟΥΛΟΣ, ADOLFO LOBATO VEGA

ΤΗ ΖΩΝΤΑΝΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΟΤΕΠΑΝΟΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:
WWW.TCH .GR
ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΛ. 2310 895938/9
ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΠΛ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕIΣ:
ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 20:30
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 20:30
ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 21:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ: 19:30
ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 19:30
ΤΡΙΤΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 20:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
VIP: 50€
Α ΖΩΝΗ: 38€ ,Β ΖΩΝΗ: 28€ , Γ ΖΩΝΗ: 18€, Δ ΖΩΝΗ: 13€