Ο Δημήτρης Παπανώτας κατά καιρούς κάνει καυστικά σχόλια μέσα από το Happy Day σε πρόσφατη συνέντευξή του απαντά αν έχει νιώσει ποτέ ότι καμιά φορά ξεπερνά κάποια όρια. Αυτό που είπε για τη Ραμόνα του «My style rocks», για παράδειγμα, ακούστηκε σαν ρατσιστικό...

Υπάρχει τεράστια διαφορά με το "ακούστηκε σαν" και το "ήταν"! Η ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια και, αν αλλάξεις δύο γραμματάκια, αλλάζει όλο το νόημα. Δεν μπορούν να με κατηγορήσουν για ρατσισμό, όταν είμαι ο πρώτος που πήρε μαύρη συμπαρουσιάστρια, την Υβέτ, το 1993. Μόνο ρατσιστή δεν μπορείς να με πεις. Διδάχτηκα τη δημοσιογραφική δεοντολογία το 1988 και τα όρια δεν τα έχω ξεπεράσει ποτέ» απάντησε ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής στο Τηλέραμα.

Η κλασική ερώτηση-δίλημμα: τηλεόραση ή ραδιόφωνο;

«Η τηλεόραση έχει πολλές υποδείξεις και είναι ομαδικό σπορ. Το ραδιόφωνο είναι πιο ατομικό και έχει πιο άμεση επικοινωνία με το κοινό. Από εκεί ξεκίνησα, αυτή είναι και η μεγάλη μου αγάπη».

Ξέρω ότι έχεις ένα τροχόσπιτο και το καλοκαίρι φεύγεις για μήνες στο εξωτερικό...

«Ναι, έχω ένα' αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, που το χρυσοπληρώνω, γιατί όταν το αγόρασα δεν υπήρχαν τεκμήρια, ούτε αυτά τα τέλη κυκλοφορίας. Είναι ένας άλλος τρόπος ζωής. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι ταξιδεύοντας έτσι γλιτώνεις έξοδα, όμως στην πραγματικότητα θα μπορούσα. Με τα ίδια χρήματα να είχα κάνει πολυτελέστατα ταξίδια με άλλους τρόπους. Σε γλιτώνει όμως από το άγχος της διαμονής, καθώς εγώ δεν βάζω πρόγραμμα, ενώ όταν δεν είχα το τροχόσπιτο έψαχνα κάθε βράδυ πού θα κοιμηθώ. Δεκαπέντε χρόνια τώρα αυτές είναι οι καλοκαιρινές, μου διακοπές. Έχω γυρίσει όλη την Ευρώπη, από το Βλαδιβοστόκ, απέναντι από την Ιαπωνία, μέχρι τα νησιά πάνω από τη Σκοτία και το Μαρόκο, έχω πάει όπου μπορεί να με πάει, και τώρα τα ξαναβλέπω δεύτερη φορά».