Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο συμμετέχει για 2η φορά στην Έκθεση Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών Spoudase στις 19 και 20 Μαΐου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Η Έκθεση Spoudase, μετά την επιτυχημένη πρώτη διοργάνωση το 2017, επιστρέφει για 2η φορά και φέτος τελεί υπό την αιγίδα της Γ.Γ. Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας , αλλά και υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Ε.Ε. του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Το ΕΑΠ, κατά την προηγούμενη χρονιά έδωσε δυναμικά το παρών με πλήθος δράσεων, τόσο με την παρουσίαση των Προγραμμάτων όσο και με την επιμόρφωση του κοινού με δωρεάν σεμινάρια σε διάφορους τομείς.

Φέτος, επιλέγει άλλη μια χρονιά να συμμετέχει ώστε οι επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν δια ζώσης για το σύνολο των Προγραμμάτων Σπουδών που προσφέρονται σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το κεντρικό περίπτερο του ΕΑΠ στην Έκθεση για να ενημερωθείτε για τα Προγράμματα και τις δράσεις του Ιδρύματος, να συμμετέχετε στα Εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 20 Μαΐου και τέλος να παρακολουθήσετε τις ομιλίες από διακεκριμένους Καθηγητές σε νέους τομείς.

Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου, θα είναι διαθέσιμα και 2 Εκθέματα σχετικά με δράσεις του ΕΑΠ:

  • Έκθεμα της Ερευνητικής Ομάδας DAISSy (Dynamic Ambient Intelligence Social Systems) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με παρουσιάσεις Ευρωπαϊκών Έργων.
  • Διαδραστικό Έκθεμα της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

Αναλυτικά τα Εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 20 Μαΐου:

  • «Παίζω και μαθαίνω με Scratch και Arduino»
  • «Δημιουργική Γραφή: Από τη θεωρία στην πράξη»
  • «Μετρήσεις και εφαρμογές φωτισμού: Προσεγγίζοντας το ευρύ εκπαιδευτικό αντικείμενο»
  • «Η Ψηφιακή Αφήγηση (Digital Storytelling) ως εκπαιδευτικό εργαλείο για την ενίσχυση της Ιδιότητας του Παγκόσμιου Πολίτη στους νέους»

Ακόμη την ίδια μέρα, θα πραγματοποιηθούν και οι ομιλίες:

  • Σπουδές στην Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία – το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του ΕΑΠ
  • Διαπολιτισμικότητα στην Εκπαίδευση

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο 2ο Spoudase Festival, πατήστε εδώ.