Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος μαζί με τους Περιφερειακούς Συμβούλους κ. Ντία Στούμπου- Ζαχαροπούλου και κ. Τρύφωνα Φωτόπουλο, υποδέχθηκαν σήμερα στην Π.Ε. Αχαΐας, τη χορωδία του 18ου Γυμνασίου Πατρών και τη μαέστρο, μουσικό του σχολείου κ. Αλεξάνδρα Κωτσοπούλου, που συμμετείχε και διακρίθηκε στο Διεθνή Διαγωνισμό Νέων Χορωδιών «Aleksandar Nisis Morfidis», που πραγματοποιήθηκε στο Νόβισαντ της Σερβίας.

Το γραφείο γέμισε από τις μελωδικές φωνές των παιδιών που τραγούδησαν επιθυμώντας με αυτόν τον τρόπο να ευχαριστήσουν τον κ. Αλεξόπουλο και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την πολύτιμη βοήθεια που τους παρείχαν προκειμένου να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βραβεύεται η συγκεκριμένη χορωδία αφού και πέρυσι είχε  βραβευτεί στο Διεθνή Διαγωνισμό Νέων Μουσικών «Sant' Alfonso Maria de Liguori» στην πόλη Παγκάνι στη Νάπολη Ιταλίας.

Η κ. Κωτσοπούλου ευχαρίστησε θερμά τον κ. Αλεξόπουλο προσωπικά και τόνισε ότι «ήταν η μόνη βοήθεια που έλαβε το σχολείο για να μπορέσει η χορωδία να συμμετάσχει στο διαγωνισμό, να ζήσουν τα παιδιά μια πραγματικά μοναδική εμπειρία στο Νόβισαντ και να δικαιωθεί η σκληρή δουλεία της προετοιμασίας τους ».

Ο κ. Αλεξόπουλος συνεχάρη τα παιδιά της χορωδίας για την επιτυχία  τους, η οποία όπως δήλωσε προήρθε από την ομαδική προσπάθεια. «Οι μαθητές και η καθηγήτριά τους θυσίασαν από τον προσωπικό τους χρόνο και κατάφεραν να διακριθούν για δυο συνεχόμενα χρόνια» και πρόσθεσε « συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στη μουσικό κ. Κωτσοπούλου που αποδεικνύουν στην πράξη ότι το σχολείο μπορεί και  πρέπει να προωθεί παράλληλες δραστηριότητες και να προετοιμάζει καλλιεργημένους πολίτες με όραμα για μια καλύτερη κοινωνία στο μέλλον. Η Π.Δ.Ε θα συνεχίσει να στηρίζει αυτές τις προσπάθειες με όσα μέσα διαθέτει».