Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή (13/05) το 38ο Πανελλήνιο Πέρασμα του Βουραϊκού.

Όπως ήταν αναμενόμενο η συμμετοχή του κόσμου ήταν για ακόμα μία χρονιά μεγάλη, με περισσότερα από 4.000 άτομα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών να παίρνουν μέρος σε αυτό.

To πεζοπορικό event του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καλαβρύτων πλέον έχει γίνει γνωστό στο πανελλήνιο και προσελκύει κόσμο, όχι μόνο από τον νομό, αλλά και από δεκάδες άλλα μέρη της χώρας που καταφτάνουν στα Καλάβρυτα για να πάρουν μέρος σε αυτό.

Μιλάμε για μια συναρπαστική εμπειρία ζωής που για ακόμα μία χρονιά δεν απογοήτευσε κανέναν από τους συμμετέχοντες που είχαν την ευκαιρία να γευτούν από κοντά και να δουν την ομορφιά της άγριας φύσης η οποία αυτή την εποχή βρίσκεται στην κορύφωση της άνθισης της.


Χιλιάδες πεζοπόροι περπάτησαν πάνω στις γραμμές του ιστορικού τρένου του Οδοντωτού, έχοντας συντροφιά την πλούσια βλάστηση του φαραγγιού, το θρόισμα των φύλλων από τα δέντρα του δάσους, τις εικόνες από τις πλαγιές που περνούσαν, το δέος στις απότομες χαράδρες που έβλεπαν ενώ τα τραγούδια των πουλιών έμοιαζαν να δίνουν τον ρυθμό και τον ήχο από τα τρεχούμενα νερά των ρυακιών που συνάντησαν κατά την διάρκεια της διαδρομής τους.

Ο Οδοντωτός άφηνε και έπαιρνε αρκετούς πεζοπόρους στις στάσεις που είχαν οριστεί (ίσως η μοναδική παραφωνία του event ήταν η μεταφορά και η οργάνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ), ενώ οι διοργανωτές, φιλόξενοι και ζεστοί όπως πάντα, κέρναγαν σε ορισμένα σημεία της διαδρομής νεράκια, μήλα και γλυκά τους συμμετέχοντες και σε άλλα τσίπουρο και λουκούμι.

Υπήρχαν βέβαια και αρκετοί από τους συμμετέχοντες που δεν ανέβηκαν στον Οδοντωτό και επέλεξαν να περπατήσουν όλη τη διαδρομή του περάσματος, να διανύσουν και τα 22 χιλιόμετρα και να ζήσουν στο μέγιστο βαθμό αυτή την συναρπαστική εμπειρία, περνώντας μέσα από τα στενωπά και τα μονοπάτια.

Διέσχισαν έτσι την καρδιά του βουνού, με φόντο ένα υπέροχο τοπίο, νιώθοντας κατά την διάρκεια της διαδρομής όλη αυτή την ευφορία που μπορεί να νιώσει ο άνθρωπος όταν έρχεται σε επαφή με την μαγεία της φύσης.


Πίσω από αυτή την μαγεία, κρύβεται ίσως μια υπερβατική δύναμη που βοηθά τον άνθρωπο να αισθανθεί το μεγαλείο της φύσης, δίνοντας του όταν φτάνει στο τέλος της διαδρομής τόσο έντονα συναισθήματα ικανοποίησης που κάνουν την κούραση από τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει να μοιάζει μικρή.

Η ομάδα του patrasevents.gr συμμετείχε στο 38ο πανελλήνιο πέρασμα του φαραγγιού του Βουραϊκού, περπατώντας όλη τη διαδρομή και αποτύπωσε με το φακό της όλη αυτή την μαγεία, δίνοντας μας την δυνατότητα να πάρουμε μια γεύση από την μοναδική αυτή εμπειρία που έζησαν όσοι πήραν μέρος στην διοργάνωση.