Όλα έτοιμα για τις φοιτητικές εκλογές στην Πάτρα, που σύμφωνα με τα όσα είχαν αποφασιστεί από το διαπαραταξιακό συμβούλιο φοιτητών, θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 16 Μαΐου.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι φοιτητικές παρατάξεις, η συμμετοχή στις εκλογές που θα γίνουν αναμένεται να είναι μεγάλη, τόσο για τους φοιτητές των ΑΕΙ, όσο και για τους φοιτητές των ΤΕΙ.

Οι εκλογές για τους πρώτους, πρόκειται να γίνουν όπως κάθε χρόνο στο Πολυκλαδικό σχολείο στην Κανακάρη, ενώ οι σπουδαστές των ΤΕΙ θα ψηφίσουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Ιδρύματος.

Οι παρατάξεις που συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες, όπως υποστηρίζουν ίδιες, έχουν πάρει τα ανάλογα μέτρα, ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά και να μην υπάρξουν περιστατικά που είχαν συμβεί το τελευταίο διάστημα και παρέπεμπαν σε κλίμα πόλωσης.

Πάντως το αποτέλεσμα των εκλογών, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και από τις τοπικές οργανώσεις των κομμάτων, ως ένα δείγμα για την κατεύθυνση που παίρνει το εκλογικό σώμα στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Ωστόσο, ένας παράγοντας που παίζει σημαντικό ρόλο κάθε φορά σε ότι έχει να κάνει με το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών αφορά τα κυβερνητικά μέτρα και τις αλλαγές που ανακοινώνονται κάθε τόσο για ζήτηματα που αφορούν την παιδεία και την εκπαίδευση.

Φέτος, ένα σημαντικό μέρος των φοιτητών έχει θορυβηθεί από τις αλλαγές που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση και το γεγονός αυτό αναμένεται να κρίνει πολλά στο αποτέλεσμα. Να σημειωθεί ότι η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 8 το απόγευμα.