«Δεν συνομιλώ ποτέ πίσω από κλειστές πόρτες σε βίλες ή γραφεία. Δεν έχω λειτουργήσει ποτέ πίσω από την πλάτη του λαού. Τέσσερα χρόνια τώρα, ό,τι έχω να πω το λέω δημοσίως και όποιον πολιτικό μου αντίπαλο θέλω να δω, τον βλέπω δημοσίως».

Αυτό υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, απαντώντας στα fake news που κυκλοφορούν από διάφορες πλευρές περί συνεργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84, ανέφερε ότι στόχος του παραμένει να στηρίξει σήμερα, χωρίς αναβολές, ό,τι αλλάζει τα στρεβλά της πολιτικής ζωής.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αποχώρησής του από το Κίνημα Αλλαγής ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα: «Η επιλογή μας είναι και παραμένει μία. Ότι μπορούμε να κάνουμε το "Κίνημα Αλλαγής" ένα πραγματικό Κίνημα Αλλαγής και εκεί οι λέξεις πρέπει να αποκτήσουν το περιεχόμενο που τους πρέπει».

Όπως διευκρίνισε, ο ενιαίος φορέας δεν δημιουργείται από την επόμενη μέρα. «Είπαμε ότι το τέλος του δρόμου είναι ο ενιαίος φορέας. Γι' αυτό ακριβώς, οι δύο Κοινοβουλευτικές Ομάδες διατηρούνται και θα διατηρούνται μέχρι τις εκλογές. Ο στόχος του ενιαίου φορέα υπάρχει». Συμπλήρωσε, δε, πως είναι λάθος η συζήτηση για το ποιες συνεργασίες θα υπάρξουν. «Αυτό που πρέπει να συζητήσουμε είναι ποια πράγματα πρέπει να αλλάξουμε στη χώρα και σε αυτήν την ατζέντα ποιες δυνάμεις προστίθενται» σημείωσε.

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι το Ποτάμι, με την καθαρή άποψή του και τις νεωτεριστικές θέσεις του, επηρεάζει θετικά τον λόγο του Κινήματος Αλλαγής και έφερε ως παραδείγματα τις τελικές θέσεις στο Μακεδονικό και στο ζήτημα της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Σχετικά με το ενδεχόμενο ένταξης του Μίλτου Κύρκου και του Σπύρου Δανέλλη στον ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε πως και τα δύο στελέχη του Ποταμιού «φλερτάρουν» με τη λογική ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει έναν μεγάλο κεντροαριστερό χώρο. Και σ' αυτήν τη λογική θεωρούν ότι έχουν συνομιλητές και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν τίθεται θέμα και το έχει ξεκαθαρίσει ο καθένας ξεχωριστά για οποιαδήποτε είδους συνεργασία, εκλογική ή μετεκλογική με τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε.

Για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, ο επικεφαλής του Ποταμιού ξεκαθάρισε ότι «εάν έρθει μία λύση για το Μακεδονικό με τις προδιαγραφές που έχουμε ζητήσει εμείς θα την ψηφίσουμε».

Μιλώντας για το Κυπριακό, αφού χθες βρισκόταν στη Λευκωσία όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, τον γγ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, αλλά και μέλη της δικοινοτικής πρωτοβουλίας, φάνηκε προβληματισμένος, λόγω της καθυστέρησης που έχει σημειωθεί στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

«Οι συναντήσεις δεν με γέμισαν αισιοδοξία. Εγώ λέω "για την ενιαία Κύπρο", δηλαδή και για τους Τουρκοκύπριους και για τους Ελληνοκύπριους» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Εάν δεν ηρεμήσουμε το μέτωπο της Κύπρου, δεν θα ηρεμήσουμε ποτέ με την Τουρκία». Όπως σημείωσε, για την επίλυση του ζητήματος «χρειάζεται ενίσχυση με μία καθαρή πολιτική και από την Αθήνα».

Μάλιστα ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως και ο κ. Αναστασιάδης επιμένει στην άποψη ότι «πρέπει να βρούμε τη λύση και πρέπει να ενωθούμε και να κοιτάμε προς την ευρωπαϊκή οδό», αν και, όπως είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, στο κυβερνητικό επίπεδο υπάρχουν συμπτώματα κούρασης που οδηγούν στο σκεπτικό «αν δεν προχωράμε, ας πάμε σε μία χαλαρή συνομοσπονδία».

Ταυτόχρονα χαρακτήρισε «τολμηρό ηγέτη» τον Μουσταφά Ακιντζί, λόγω ανάλογης θέσης που διατύπωσε.