Η ανάπτυξη της οικονομίας της Ευρωζώνης επιβραδύνθηκε στο πρώτο τρίμηνο του έτους και η βιομηχανική παραγωγή της τον Μάρτιο ήταν πιο αδύναμη από το αναμενόμενο, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Η Eurostat επιβεβαίωσε την προηγούμενη προκαταρκτική εκτίμησή της ότι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) στις 19 χώρες της Ευρωζώνης αυξήθηκε 0,4% στο τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου έναντι αύξησης 0,7% στα προηγούμενα τρίμηνα.

Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε 2,5%, σε αντιστοιχία με την προκαταρκτική εκτίμηση, έναντι αύξησης 2,8% και 2,7% στο τέταρτο και το τρίτο τρίμηνο του 2017, αντίστοιχα.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 0,5% τον Μάρτιο σε σχέση με τον Φεβρουάριο, λιγότερο από τις προσδοκίες της αγοράς για αύξηση 0,7%. Σε ετήσια βάση, η παραγωγή αυξήθηκε 3% έναντι προσδοκιών για αύξηση 3,7%. Τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή του Φεβρουαρίου αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω και συγκεκριμένα στο -0,9% σε μηνιαία βάση (από -0,8%) και σε 2,6% σε ετήσια βάση (από 2,9%).