Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή εξέφρασε ο Κώστας Τζαβάρας επισημαίνοντας πως πρέπει άμεσα να υπάρξουν πρωτοβουλίες από τους θεσμούς που έχουν αναλάβει να διαφυλάξουν την ειρήνη στην περιοχή.

Μιλώντας στην εκπομπή Επόμενη Μέρα της ΕΡΤ ο βουλευτής της ΝΔ μιλώντας για το Σκοπιανό είπε ότι είναι ένα εθνικό θέμα και πως δεν πρέπει να γίνεται θέμα κομματικής αντιπαράθεσης. Όπως είπε ζούμε σε μια περίοδο όπου οι βεβαιότητες του παρελθόντος ανατρέπονται και πως για πρώτη φορά έχουμε αλλαγή στην αντίληψη του έθνους-κράτους. « Δεν έχουμε την πολυτέλεια να πετάμε ο ένας στον άλλον το μπαλάκι» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως το ζήτημα αυτό θα αποφασισθεί όταν και αν έρθει στη Βουλή χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις... Σύμφωνα με τον κ. Τζαβάρα η πολιτική θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη. «Η διαφορά μας με την κυβέρνηση είναι ότι πρέπει να πάψουν οι αναφορές του αλυτρωτισμού», είπε επισημαίνοντας πως υπάρχουν θέματα με την μακεδονική εθνότητα και την ιθαγένεια.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο η ΝΔ να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας για το Σκοπιανό στη Βουλή ο κ. Τζαβάρας τόνισε πως προηγείται η συζήτηση για το «τι» και μετά για το «πως». Όπως τόνισε στα εθνικά θέματα όλοι πρέπει να δείχνουν σοβαρότητα προσθέτοντας πως ακόμα δεν υπάρχει τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το συγκεκριμένο θέμα της κομματικής πειθαρχίας. Απευθυνόμενος στον κυβερνητικό εκπρόσωπο που βρισκόταν στην εκπομπή ο κ. Τζαβάρας επεσήμανε πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε ενημερώσει τα υπόλοιπα κόμματα και τον ελληνικό λαό και να είχε προσπαθήσει να δημιουργήσει τις απαραίτητες συναινέσεις.