Tο 3ο Διεθνές Street Art Festival Patras|ArtWalk 3 ξεκίνησε με την προσδοκία να δημιουργήσει μία νέα καλλιτεχνική όψη η πόλη!

Ήδη εδώ και δυο ημέρες έχει ξεκινήσει η μεγάλη τοιχογραφία στην οδό Γούναρη και Βασ. Ρούφου. Είναι έργο του διάσημου street artist WD από το Μπαλί της Ινδονησίας. Το πιο διάσημο έργο του στην Ελλάδα είναι αυτό της Κουκουβάγιας στην Αθήνα.

Στη συγκεκριμένη τοιχογραφία λόγω του μεγάλου ύψους (αφού πρόκειται για πλευρά μιας πολυκατοικίας) ο καλλιτέχνης σχεδιάζει πάνω σε γερανό. Το patrasevents.gr βρέθηκε εκεί και αποκαλύπτει τα πρώτα σχεδιαγράμματα στον τοίχο. Ήδη έχουν κάποια χρώματα, που όπως μας είπαν οι υπεύθυνοι όλα θα αλλάξουν.

Εμείς είδαμε τη μορφή μιας κοπέλας, αλλά όπως μας ανέφεραν το τελικό αποτέλεσμα θα μας εντυπωσιάσει, αφού δεν θα πρόκειται για μια απλή τοιχογραφία. Θα είναι σαν να "μπαίνουμε" μέσα στον τοίχο, κάτι σαν τρισδιάστατη εικόνα. "Θα είναι κάτι τελείως διαφορετικό..." τόνισαν.


Η 2η τοιχογραφία ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας, είναι έργο του Πατρινού καλλιτέχνη BILOS. Το έργο βρίσκεται στην οδό Κύπρου 11 & Αθηνών και οι λάτρεις της street Art μπορούν να τον απολαύσουν ζωντανά από τις 14 έως και τις 19 Μαΐου.

Ανεβασμένος στις σκαλωσιές και με το σπρέι στα χέρια ξεκίνησε να δίνει χρώμα και ζωή στην πόλη.

Ο Πατρινός καλλιτέχνης έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις και έχει πραγματοποιήσει αρκετές εικαστικές παρεμβάσεις σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο BILOS έχει ζωγραφίσει σε Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Ελβετία, Βέλγιο, Ολλανδία, Αγγλία και Βουλγαρία. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Norwich του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τo ArtWalk 3 τελεί υπό την συνδιοργάνωση: της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την υποστήριξη: του ΟΛΠΑ ΑΕ, της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, του PRO HELVETIA, του Goethe Zentrum Patras και της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας και την θερμή βοήθεια των ελληνικών εταιριών και μεγάλων χορηγών μας: την εταιρία ανυψωτικών μηχανημάτων Χρυσανθόπουλος Α.Ε., την βιομηχανία χρωμάτων VECHRO και την βιομηχανία εργαλείων Katools.