Τη δραματική σκηνή που η μητέρα ενός μαθητή εξουδετέρωσε έναν επίδοξο ληστή καθώς απειλούσε με όπλα νεαρά παιδιά και τους γονείς τους έξω από σχολείο στο Σάο Πάολο κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας.

Στις εικόνες διακρίνεται ο νεαρός δράστης να πλησιάζει έξω από την είσοδο του σχολείου Ferreira Master, το περασμένο Σάββατο, ενώ γονείς και μαθητές περίμεναν να ανοίξει η πύλη. Ο νεαρός τραβάει ξαφνικά ένα 38άρι ρεβόλβερ και τείνοντάς το προς τα έντρομα παιδιά και τις μητέρες τους φωνάζει «ληστεία».

Το σχολείο επρόκειτο να κάνει εκείνη τη μέρα μια εκδήλωση για τη Γιορτή της Μητέρας. Ο 21χρονος σημαδεύει τον φύλακα του σχολείου και απλώνει το χέρι για να αρπάξει το πορτοφόλι και το κινητό του, αλλά υπολόγιζε χωρίς μια μητέρα, που ήταν αστυνομικός εκτός υπηρεσίας. Τραβώντας από την τσάντα της το υπηρεσιακό της περίστροφο η 42χρονη Σίλβα Σάστρε αντιδρά αστραπιαία πλησιάζοντας τον επίδοξο ληστή και τον πυροβολεί τρειθς φορές στο στήθος και τα πόδια, καθώς εκείνος προσπαθεί να απαντήσει στα πυρά.

Ο ένοπλος άνδρας πέφτει προς τα πίσω στο έδαφος και το πιστόλι του εκπυρσοκροτεί δύο φορές. Η πρώτη σφαίρα δεν χτυπά κανένα, η δεύτερη μπλοκάρει μέσα στο όπλο.

Η αστυνομικός κάνει πίσω για να βγει από τη γραμμή του πυρός και στη συνέχεια πλησιάζει τον τραυματία και κλωτσά μακριά το όπλο του, προτού το περιμαζέψει.

Προσοχή! Οι εικόνες είναι σκληρές!


Bandido é morto numa ação inédita da Cabo PM - K. S. S., do 4ºBAEP.

«Δεν ήξερα να θα πυροβολήσει τα παιδιά, τις μητέρες ή το φύλακα που στεκόταν στην είσοδο του σχολείου», είπε η Σαστρ, που συνόδευε την επτάχρονη κόρη της στη γιορτή. «Σκέφτηκα μόνον ότι έπρεπε να προστατέψω τα παιδιά, τις μανάδες τη ζωή της κόρης μου και τη δική μου».

Λίγες ώρες αργότερα ο Ελίβελτον Νέβες Μορέιρα, όπως λεγόταν ο επίδοξος ληστής, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο. Τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ χαρακτηρίζουν «ηρωίδα» την αστυνομικίνα, την οποία τίμησε ο κυβερνήτης του Σάο Πάολο, Μάρτσιο Φράντσα, για τη γενναιότητά της.