Μπορεί να ξεκίνησε από τον χώρο της μόδας, όμως η υποκριτική ήταν αυτή που την κέρδισε εξ' ολοκλήρου.

Η Αλεξάνδρα Ούστα ήταν μία από τις πολλές νεαρές, χαριτωμένες και όμορφες κοπέλες που γνωρίσαμε μέσα από την μικρή οθόνη, τις εποχές που η τηλεόραση ήταν στα φόρτε της. To ταλέντο της φαινόταν από τότε. 

Εκεί όμως που ξεχωρίζει, σύμφωνα με όσους την έχουν δει, είναι στο θέατρο, πάνω στο θεατρικό σανίδι. Απόφοιτη της δραματικής σχολής "Θεμέλιο", έχει γράψει την δική της πορεία στην τηλεόραση αρχικά, αλλά πλέον κυρίως στο θέατρο. 

Μια πορεία που "κτίζει" με αργά, αλλά και σταθερά βήματα όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας ως εφόδια το ταλέντο της, την δουλειά της και την αγάπη της για το θέατρο.

Στην Πάτρα θα έχουμε την ευκαιρία να την απολαύσουμε στην κωμική παράσταση "Τι ζούμε" του Λάμπρου Φισφή που ανεβαίνει στο θέατρο Πάνθεον, ξεκινώντας την περιοδεία της από την πόλη μας. 

Μια φράση που αναμφίβολα τα τελευταία χρόνια και όχι μόνο, αλλά ειδικότερα σε αυτή τη χώρα, είναι σίγουρο ότι όλοι μας έχουμε πει αρκετές φορές. Ή μήπως δεν είναι έτσι;


P.E. Πείτε μας δύο λόγια για την παράσταση και ποιο είναι αυτό το στοιχείο που έχει κάνει τον κόσμο να την αγαπήσει;

- Η παράσταση "Τι ζούμε" αποτελείται από σκετσάκια, στα οποία οι πρωταγωνιστές τους ζούνε καθημερινές στιγμές παραλογισμού. Κάποια από αυτά είναι λίγο πιο σουρεαλιστικά αλλά μη νομίζετε, δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα. Το στοιχείο που την έχει κάνει αγαπητή την παράσταση, θεωρώ πως είναι το ότι κάνει τον κόσμο να γελάει.


P.E. Το "Τι ζούμε" είναι σίγουρα μια φράση που την σύγχρονη εποχή έχουν χρησιμοποιήσει αρκετοί από εμάς. Ο θεατής πέρα από το κωμικό στοιχείο θεωρείται ότι θα ταυτιστεί με το έργο;

Καταρχάς υπάρχει ποικιλία από σκετς που όπως ανέφερα και πριν, ως επί το πλείστον αναφέρονται στην καθημερινότητα μας. Από εκεί και έπειτα, πιστεύω πως υπάρχει πολύ μεγάλο περιθώριο να δουν οι θεατές τους εαυτούς τους μέσα στις καταστάσεις που περιγράφουμε και από εκεί νομίζω ότι προκύπτει και το γέλιο στην παράστασή μας.

P.E. Αλήθεια όμως τι ζούμε; Εσείς το έχετε πει αρκετές φορές και ποιες καταστάσεις σας έχουν οδηγήσει σε αυτή την φράση;

Ναι, το λεω σχεδόν καθημερινά, ίσως με άλλα λόγια.. Οι καταστάσεις διαφέρουν αλλά και παλι υπάρχει ποικιλία... Το λέω γιατί δεν καταλαβαίνω από που παίρνει κάποιος το δικαίωμα να διπλοπαρκάρει γιατί έτσι απλά τον βόλεψε ή ακόμα και όταν ο πρωθυπουργός κάνει δημοψήφισμα και στο τέλος δεν μετράει και κάνει αυτό που ο ίδιος είχε στο μυαλό του εξ αρχής. Σε κάθε περίπτωση... Τι ζούμε...

P.E. Ο κόσμος σε εποχές κρίσης έχει επιστρέψει στο θέατρο. Το είδος όμως που έχει αγαπήσει είναι η κωμωδία. Έχει ανάγκη ο κόσμος να γελάσει και πόσο δύσκολο είναι αυτό;

Θεωρώ ότι έχει ανάγκη ο κόσμος να γελάσει, όταν καθημερινά κλαίει γιατί άνοιξε τον λογαριασμό της ΔΕΗ ή γιατί χώρισε ή γιατί τα πράγματα δεν πάνε κάθε μέρα τέλεια. Είναι δύσκολο από τη μία αλλά αν ο δημιουργός ενός έργου ή μιας παράστασης αφουγκράζεται τον τρόπο επικοινωνίας με το κοινό, τότε νομίζω ότι ένα μεγάλο κομμάτι αυτής της δυσκολίας κάμπτεται.

P.E. Η λεγόμενη κρίση σας έχει επηρεάσει στα συναισθήματα σας και κατά πόσο έχει γίνει πιο δύσκολη η δουλειά σας στο θέατρο;

Στην αρχή με είχε επηρεάσει αρκετά άλλα ευτυχώς μετά κατάλαβα ότι θα πάρει καιρό και το συνήθισα όπως και ο περισσότερος κόσμος νομίζω. Ξεχνάμε και ξεχνιόμαστε... Όσον αφορά τη δουλειά μας στο θέατρο, αυτή ήταν πάντα δύσκολη, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό συναδέλφων έχουμε διαπρέψει σε μια άσχετη δουλειά κάποια στιγμή, για να να μπορούμε να επιβιώνουμε και να παίζουμε στο θέατρο.


P.E Τι αγαπάτε περισσότερο την θεατρική σκηνή ή την τηλεόραση και αν σας έχει λείψει καθόλου το διάστημα που απουσιάζατε από την μικρή οθόνη;

Όσο καιρό δεν κάνω τηλεόραση, κάνω άλλα πράγματα στη ζωή μου αλλά και στο θέατρο, τα οποία όλο αυτό το διάστημα με εξελίσσουν και σαν άνθρωπο αλλά και σαν ηθοποιό. Δε μπορώ να πω λοιπόν, αν μου λείπει ή όχι, γιατί σε κάθε περίπτωση αισθάνομαι κερδισμένη... Αγαπώ περισσότερο το θέατρο, μου δίνει απεριόριστη δυνατότητα για να συμβαίνουν πράγματα..

P.E. Το επάγγελμα του ηθοποιού χαρακτηρίζεται από την αβεβαιότητα και είναι αρκετή συνάδελφοι σας που τα έχουν παρατήσει. Εσάς τι είναι αυτό που σας κρατά και σας δίνει δύναμη;

Ίσως το ότι δεν φαντάζομαι να κάνω κάτι άλλο στη ζωή μου που να με ικανοποιεί και να με κάνει πιο ευτυχισμένη από αυτό.

P.E. Έχετε ποτέ επισκεφθεί την Πάτρα; Τι εικόνα έχετε για την πόλη και ποια είναι η άποψη σας για το πατρινό κοινό;

Έχω επισκεφθεί την Πάτρα στο παρελθόν για πολύ λίγο καθότι ήταν πάλι για δουλειά.. Θυμάμαι έναν ωραίο καφέ που είχα πιει ένα απόγευμα στη θάλασσα. Γνωρίζω ότι οι Πατρινοί είναι θεατρόφιλοι και προσωπικά χαίρομαι που ξεκινάμε την περιοδεία μας από την Πάτρα!

P.E. Τι θα επιλέγατε σε αυτή τη φάση που βρίσκεστε. Καριέρα ή οικογένεια και κατά πόσο είναι δύσκολο και τα δύο μαζί;

Η αλήθεια είναι πως δεν εχω ιδέα για το πόσο δύσκολο είναι και τα δύο μαζί... Στη φάση που βρίσκομαι έχω επιλέξει να είμαι με τον άνθρωπο που αγαπώ, τον άντρα μου, και κανω ένα επάγγελμα που με γεμίζει και με κάνει ευτυχισμένη. Δεν μου λείπει κάτι.


P.E. Μια φράση που σας χαρακτηρίζει και ποιο είναι το μότο της ζωή σας;

Επειδή "τα πάντα ρει" όπως μάλλον είπε ο Ηράκλειτος, θεωρώ ότι "πρέπει να βρίσκουμε ισορροπία στα πράγματα που αλλάζουν..."

P.E. Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; 

Τα άμεσα μελλοντικά μου σχέδια είναι ότι μόλις τελειώσει η περιοδεία μας, 28 Μαΐου ξεκινάει το Bob Theatre Festival στην Αθηνά και στου οποίου είμαι μέρος της οργανωτικής ομάδας. Μετά από αυτό, αρχίζουμε πρόβες για την παιδική παράσταση που θα ετοιμάσουμε για την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Τζένη Καρέζη.