Γέμισαν και αυτό το Σαββάτο τα καταστήματα εστίασης στις πλατείες και στους κοινόχρηστους χώρους της Πάτρα.

Αυτή τη φορά τα μαγαζιά γέμισαν χάρις στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, αλλά και του διαγωνισμού της Eurovision, με τους Πατρινούς να έχουν στηθεί στις οθόνες για να δουν την προσπάθεια της Ελένης Φουρέιρα και της Κύπρου.

Πάλι καλά για τα καταστήματα εστίασης που αυτό το διάστημα υπάρχουν και τέτοια γεγονότα που αυξάνουν τον τζίρο τους. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι επαγγελματίες του χώρου, τα τραπεζοκαθίσματα στις πλατείες και στους πεζόδρομους στα οποία στηρίζονται αυτή την εποχή, γεμίζουν από κόσμο μόνο τα Σάββατα και άντε και καμιά Παρασκευή.

Αρκετοί από τους φοιτητές και τους νέους της Πάτρας, είτε εξαιτίας του οικονομικού, είτε λόγω "φιλοσοφίας", έχουν πάψει να συχνάζουν σε μαγαζιά, βγάζοντας την με μία μπύρα από το περίπτερο σε σκαλάκια ή και σε παγκάκια, ενώ ακόμα και όταν πηγαίνουν σε καταστήματα παραγγέλνουν κάτι και μετά "ξημερώνονται". 

Με δεδομένο όμως ότι αυτή η περίοδος όπου γεμίζουν τα τραπεζοκαθίσματα θα κρατήσει - όπως κάθε χρόνο - μέχρι τα τέλη του Ιουνίου το περισσότερο, δεν γίνεται δουλειά για τα μαγαζιά εστίασης που βρίσκονται στο κέντρο της Πάτρας.

Οι επαγγελματίες ξέρουν ότι για δύο μήνες τουλάχιστον, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, θα κυνηγούν "μύγες" στα μαγαζιά τους.

Τους "κυνηγούν" σε πόλεις και παραλίες

Όσο για τα καταστήματα που βρίσκονται σε παραθαλάσσια μέρη;

Εκεί να δείτε τι πρόκειται να γίνει σε περίπτωση που δεν υποχωρήσουν οι τσούχτρες και μαζί με αυτές η Αποκεντρωμένη (επιμένει στην κατάργηση της μείωσης των τελών) και η Κτηματική (ξηλώνει κατασκευές, δίνει πρόστιμα και βγάζει άδειες με το... σταγονόμετρο).

"Μας χτυπούν χειμώνα, καλοκαίρι, χωρίς έλεος" έλεγε τις προάλλες επαγγελματίας του χώρου. "Νομίζουν ότι επειδή ανοίγουν καταστήματα στον κλάδο της εστίασης ότι τα οικονομάμε.

Μαγαζιά όμως ανοίγουν επειδή όλοι οι άλλοι τομείς της αγοράς είναι νεκροί. Τι θέλουν δηλαδή; Ένα κλάδο που μισό αναπνέει να τον τελειώσουν και αυτόν μόνο και μόνο για να βάλουν χρήματα στα ταμεία τους;" Έλα ντε...