Μπορεί να μην κατάφερε να πάρει τη νίκη που ζητούσε και να ανεβάσει την ελληνική σημαία στο βάθρο, όμως ο Πατρινός πρωταθλητής του μουάι τάι, Δήμος Ασημακόπουλος, τίμησε και με το παραπάνω τα χρώματα της Ελλάδος.

Ο πρωταθλητής του Σπάρτακου αγωνίστηκε με τα χρώματα της εθνικής Ελλάδος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μεξικού που έγινε στην πόλη Κανκούν, δείχνοντας για ακόμα μία φορά τη ψυχή του και τη δύναμη του.

Ο πρωταθλητής Ελλάδος αγωνίστηκε το βράδυ του Σαββάτου (ώρα Ελλάδος) με τον αντίστοιχο πρωταθλητή της Σουηδίας, χάνοντας στα σημεία, με τον Δήμο Ασημακόπουλο να μην καταφέρνει να δείξει τον καλύτερο του εαυτό.

Αν και μπορούσε, σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχει, να τα πάει αρκετά καλύτερα, ο Πατρινός πρωταθλητής, έδειξε πάνω στο ρινγκ την περήφανη ελληνική ψυχή του, μη παρατώντας σε κανένα σημείο την αναμέτρηση και δίνοντας κάθε ψυχικό απόθεμα που είχε.

Στο πλευρό του ήταν ο προπονητής του ο Αλέξης Καραλής που ταξίδεψε μαζί με την αποστολή της εθνικής στο Μεξικό και έγραψε στην σελίδα του στο facebook τα εξής: "Μόνο υπερήφανος μπορώ να αισθάνομαι όταν έχω μαθητές σαν το Δήμο Ασημακόπουλο. Η ελληνική ψυχή δεν κάνει πίσω σε τίποτα.

Χάσαμε από τον πρωταθλητή Σουηδίας στα σημεία, δεν υπάρχουν δικαιολογίες, και δεν πρέπει, όταν παίζεις στο παγκόσμιο με τους καλύτερους. Δεν είναι τυχαία ο καλύτερος αθλητής στην κατηγορία του στην Ελλάδα, εκπροσώπησε αξία τη χώρα μας". 


Η υπόσχεση που έδωσε ο ίδιος στο facebook

Αξίζει να αναφέρουμε, πάντως, ότι ο Πατρινός πρωταθλητής δεν πρόλαβε να εγκλιματιστεί στις συνθήκες του Μεξικού μετά το ταξίδι του και κάπου εκεί να οφείλεται το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να δείξει τον καλύτερο του εαυτό.

Στόχος του πρωταθλητή του Σπάρτακου είναι να καταφέρει να εξασφαλίσει το Ολυμπιακό εισιτήριο, ενώ ευχαριστεί όλους τους χορηγούς του που τον στήριξαν σε αυτό το ταξίδι και βοήθησαν το όνειρο του να πραγματοποιηθεί.

O Δήμος Ασημακόπουλος έγραψε στο facebook λίγες ώρες μετά το παιχνίδι: "Πραγματικά σας ευχαριστώ όλους για τα μηνύματα τη στήριξη σας και τη δύναμη που μου δίνετε όλοι σας καθημερινά.

Σίγουρα μπορούσα καλύτερα και ζητάω προσωπικά συγνώμη, θα γίνω καλύτερος μαχητής και μακάρι να μου δίνετε συνέχεια η ευκαιρία να εκπροσωπώ τη χώρα μας με ήθος και τιμή” και καταλήγοντας πρόσθεσε: “Σας υπόσχομαι ότι θα είμαι 100 φορές καλύτερος, 100 φορές πιο γρήγορος και πιο έξυπνος"