Στις κάλπες προσέρχονται αύριο Κυριακή 13 Μαΐου 2018 και την μεθεπόμενη Κυριακή στις 20 Μαΐου 2018, οι περίπου 2.600 δικαστές και εισαγγελείς της χώρας, μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, προκειμένου να αναδείξουν νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την επόμενη διετία.

Αύριο, Κυριακή, οι κάλπες θα ανοίξουν για να ψηφίσουν οι δικαστικοί λειτουργοί εκτός Αττικής, ενώ στις 20 Μαΐου 2018 θα προσέλθουν οι δικαστές και οι εισαγγελείς της Αθήνας και του Πειραιά για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Οι κάλπες αύριο στην Περιφέρεια θα ανοίξουν στις 8 π.μ. και θα κλείσουν 3 μ.μ., αντίθετα τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών (20 Μαΐου 2018) θα ανοίξουν 8 π.μ. και θα παραμείνουν ανοικτές έως 7 μ.μ. Φυσικά, εάν υπάρχει μεγάλη προσέλευση θα παραταθεί ο χρόνος που θα παραμείνουν οι κάλπες ανοικτές.

Οι εκλογές στην ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων διεξάγονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο και για το λόγο αυτό δεν υπάρχουν επίσημα συνδυασμοί υποψηφίων. Όμως, στην πράξη οι υποψήφιοι έχουν ομαδοποιηθεί και κατέρχονται στις εκλογές με 5 ομάδες (ουσιαστικά συνδυασμούς) και με έναν ανεξάρτητο υποψήφιο, διεκδικώντας την ψήφο των συναδέλφων τους δικαστών και εισαγγελέων.

Οι συνδυασμοί 3 ομάδων ήδη συνεργάζονται από τις περασμένες εκλογές της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και είναι η ομάδα των αδελφών Χριστόφορου και Χαράλαμπου Σεβαστίδη, η οποία στις προηγούμενες εκλογές έλαβε 2 έδρες.

Ο Χριστόφορος Σεβαστίδης είναι σήμερα ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΔΕ, ενώ Χαράλαμπος Σεβαστίδης είναι ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης.

Η ομάδα του απερχόμενου γενικού γραμματέας της ΕΔΕ, Νικολάου Σαλάτα, στις προηγούμενες εκλογές έλαβε 3 έδρες.

Η ομάδα του απερχόμενου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕ, Παναγιώτη Λυμπερόπουλου, στις προηγούμενες εκλογές έλαβε 3 έδρες.

Το μέλους του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕ, Μαργαρίτα Στενιώτη, κατέρχεται επικεφαλής ομάδας. Να σημειωθεί ότι η κυρία Στενιώτη έχει διατελέσει πρόεδρος της ΕΔΕ, μετά την αποχώρηση της τότε προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, από τη θέση της προέδρου της Ένωσης.

Η ομάδα του Χρήστου Κατσιάνη συμμετέχει για πρώτη φορά στις εκλογές της Ένωσης.

Πλέον των ομάδων, διεκδικεί την ψήφο των συναδέλφων του, ο Χρήστος Νάστας, ο οποίος κατέρχεται ως ανεξάρτητος-μεμονωμένος υποψήφιος.

Οι ομάδες-συνδυασμοί

Οι 5 ομάδες (συνδυασμοί) μαζί με όλους τους υποψήφιους τους, όπως και ο ένας ανεξάρτητος-μεμονωμένος που διεκδικούν την ψήφο των συναδέλφων τους είναι:

1) Ο συνδυασμός της ομάδας των Χαράλαμπου Σεβαστίδη (πρόεδρος Πρωτοδικών), Χριστόφορου Σεβαστίδη (πρόεδρος Πρωτοδικών), περιλαμβάνει 4 υποψηφίους που είναι: Παντελή Μποροδήμο (Πρωτοδίκης) και Ιωάννη Κωνσταντινόπουλο (αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου).

2) Ο συνδυασμός της ομάδας του Νικολάου Σαλάτα (Εφέτης) περιλαμβάνει επίσης 5 υποψηφίους, που είναι: Ευστάθιος Βεργώνης (αντεισαγγελέας Εφετών), Ακριβή Ερμίδου (Ειρηνοδίκης), Βαρβάρα Πάπαρη (Εφέτης) και Θωμαίτσα Πατρώνα (πρόεδρος Εφετών).

3) Ο συνδυασμός της ομάδας Μαραγαρίτας Στενιώτη (Εφέτης) περιλαμβάνει επίσης 8 υποψήφιους, που είναι: Ελένη Ασημακοπούλου (Εφέτης), Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης (πρόεδρος Πρωτοδικών), Ιωάννης Ευαγγελάτος (Πρωτοδίκης), Αντιγόνη Καστιζα (Εφέτης), Γρηγόρης Κομπολίτης (Ειρηνοδίκης), Χαράλαμπος Κωτουλόπουλος (Πρόεδρος Πρωτοδικών) και Ανδρομάδα Στεφανίδου (αντεισαγγελέας Πρωτοδικών).

4) Ο συνδυασμός της ομάδας του Παναγιώτη Λυμπερόπουλου (Εφέτης) περιλαμβάνει συνολικά 5 υποψηφίους, που είναι: Κωνσταντίνος Κουκούλης (Πρωτοδίκης), Ελευθερία Κώνστα (Εφέτης), Χρηστίνα Σεραπτσή (Ειρηνοδίκης) και Δημήτριος Φούκας (πρόεδρος Πρωτοδικών).

5) Ο συνδυασμός της ομάδας του Χρήστου Κατσιάνη (πρόεδρος Εφετών) περιλαμβάνει συνολικά 8 υποψηφίους, που είναι: Γεράσιμος Βρυώνης (Εφέτης), Σταματία Γκαρά - Δημουλέα (Ειρηνοδίκης), Απόστολος Ζαβιτσάνος (Εφέτης), Ευάγγελος Κασσαλιά (εισαγγελέας Εφετών), Χαράλαμπος Μαυρίδης (Εφέτης), Χρήστος Παπαδήμας (Πρωτοδίκης) και Δημήτριος Τράγκας (Εφέτης).

6) Ακόμη, ο ανεξάρτητος-μεμονωμένος πρόεδρος Εφετών, Χρήστος Νάστας.