Το σκέφτηκαν, το συμφώνησαν και το έκαναν. Μιλάμε φυσικά για τους τέσσερις Πατρινούς που αποφάσισαν να κάνουν το γύρο της Ιταλίας με αμάξι μέσα σε 12 μέρες.

Ο Γιώργος Λιόπετας, ο Παναγιώτης Μαρκεζίνης, ο Κωνσταντίνος Λιόπετας και ο Αγαθάγγελος Γαλιατσάτος, άρχισαν το ταξίδι τους από το λιμάνι της Πάτρας, έχοντας ως σκοπό να επισκεφθούν όσες περισσότερες ιταλικές πόλεις μπορούν.

Παράλληλα, κατέγραφαν τις στιγμές τους και κάθε ημέρα αντιστοιχεί σε ένα βίντεο. Το ιδιαίτερο αυτό project της παρέας τελείωσε και τα 12 βίντεο είναι πλέον διαθέσιμα να τα δούμε και να τα απολαύσουμε.

Τα τέσσερα αγόρια επισκέφθηκαν την Ανκόνα, τη Μπολόνια, τη Βενετία, το Μιλάνο, τη Ρώμη και πολλές άλλες πόλεις. 

Το εγχείρημα στηρίζεται από την Anek Lines και την Superfast ferries, ενώ την παραγωγή των βίντεο ανέλαβε ο ένας εκ των τεσσάρων της παρέας, ο Κωνσταντίνος Λιόπετας.

Οι περιγραφές των βίντεο είναι λόγια των πρωταγωνιστών...

Ετοιμαστείτε, γιατί το ταξίδι ξεκινά...

"Πρώτος προορισμός η όμορφη Μπολόνια! Πόλη με νεανικό παλμό που αξίζει να επισκεφθεί κανείς"!

"Τι να πει κανείς για την Βενετία. Το μόνο σίγουρο πως δεν την χορταίνεις μόνο με μία μέρα... και μια μέρα δεν χωράει σε ένα λεπτό"! 

"Τρίτη μέρα στο Μιλάνο, στην πόλη της μόδας, όχι μόνο στην υψηλή ραπτική, αλλά και στην αρχιτεκτονική της"! 

"Μεγάλη μέρα η τέταρτη! Πάνω από 700 χιλιόμετρα, γεμάτα μοναδικά τοπία. Οι προορισμοί μας η λίμνη Κόμο, η Ανεσί και η Αβινιόν! Είναι μια από τις δύο μέρες που έχουν λίγο Γαλλία μέσα τους".

"Πέμπτη μέρα στην Γαλλική Ριβιέρα με Κάννες και Μονακό"!

"Έκτη μέρα με Γένοβα και το μαγευτικό Πόρτοφινο! Μας τα χάλασε λίγο ο καιρός αλλά ηθικό ακμαιότατο"! 

Η έβδομη μέρα μας τα χάλασε αρκετά με τον καιρό, αφού δεν σταμάτησε στιγμή να βρέχει. Αυτό δεν μας σταμάτησε από το να επισκεφτούμε τον προορισμό, ο οποίος ίσως ήταν η αφορμή γι'αυτό το ταξίδι....η μαγευτική Μαναρόλα!

"Φλωρεντία... Μεγαλειώδης πόλη και γενέτειρα των σημαντικότερων καλλιτεχνών της αναγέννησης"!

"Και η ένατη ημέρα μας βρήκε στην Φλωρεντία, για δύο φωτογραφίσεις αρραβώνων του George Liopetas Photography. Στο κενό μεταξύ των φωτογραφήσεων αξιοποιήσαμε τον χρόνο μας ώστε να δούμε αξιοθέατα που δεν είχαμε δει την προηγούμενη ημέρα! Στον δρόμο μας βρήκαμε και ένα άξιο λόγου ελληνικό εστιατόριο μιας νεαρής Ελληνίδας, που μας κέντρισε το ενδιαφέρον"! 

"Δέκατη μέρα σε ένα φρούριο-χωριό, το Σαν Τζιμινιάνο! Όμορφο και καλοσυντηρημένο με τεράστιους πύργους και όμορφα τουριστικά μαγαζιά! Επόμενη στάση η Σιέννα για ένα γρήγορο καφέ και κατευθείαν στο αμάξι για τον προορισμό της διανυκτέρευσής μας"…

"Ρώμη, η αιώνια πόλη! Μια πόλη μνημείο με σπουδαία ιστορία. Η ενδέκατη μέρα μας, ξεκίνησε από νωρίς το πρωί ώστε να καταφέρουμε να δούμε την πόλη μέσα σε μία μέρα, πράγμα το οποίο είναι αδύνατο! Μια πόλη με πανέμορφες πλατείες, τεράστια οικοδομήματα και την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική της Ιταλίας! Δυνατές εικόνες και σίγουρα προορισμός που θα επισκεφτούμε πολλές ακόμα φορές στην ζωή μας"! 

"Το κύκνειο άσμα του ταξιδιού μας, το Βατικανό! Το ταξίδι μας τελειώνει με το μεγαλειώδες αυτό κρατίδιο και συγκεκριμένα με την βασιλική του Αγίου Πέτρου! Δώδεκα μέρες και μια συλλογή από δώδεκα βίντεο λήγουν εδώ"!