Νέος γύρος σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών δυνάμεων ξέσπασε στη Λωρίδα της Γάζας την Παρασκευής. Ο πρώτος απολογισμός κάνει λόγο για έναν Παλαιστίνιο νεκρό και για τουλάχιστον 16 τραυματίες, πολλοί εκ των οποίων είναι ανήλικοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νεκρός είναι ο 40χρονος Abu Moustafa, ο οποίος φέρεται να δέχθηκε πυροβολισμό από Ισραηλινό ελεύθερο σκοπευτή.

Σύμφωνα με τις αναφορές, οι άντρες του Ισραηλινού στρατού άνοιξαν πυρ στο πλήθος, τραυματίζοντας θανάσιμα έναν Παλαιστίνιο, ενώ άλλοι 16, μεταξύ τους και ένας 16χρονος που δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι, μεταφέρθηκαν με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο.

Συνολικά την Παρασκευή, τουλάχιστον 36 άτομα τραυματίστηκαν από τις σφοδρές συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας, οι οποίες συνεχίζονται για 7η βδομάδα, μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, για τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Οι Ισραηλινές δυνάμεις έκαναν χρήση και χημικών, όπως δακρυγόνα και σπρέι πιπεριού, προκαλώντας έντονα αναπνευστικά προβλήματα σε δεκάδες διαδηλωτές.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, ο αριθμός των τραυματιών «εκτοξεύεται» στους 167, εκ των οποίων οι επτά νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή που ελεύθερος σκοπευτής τραυματίζει Παλαιστίνιους:


Gaza protesters wounded in border demonstration