Εγκαίνια της νέας τουριστικής χρονιάς με χαμόγελα αισιοδοξίας έκανε η Μήλος που το τελευταίο διάστημα κερδίζει τις εντυπώσεις στη μάχη για τη διεκδίκηση της προτίμησης των επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι αφίξεις των κρουαζιεροπλοίων είναι πλέον γεγονός με το το «Celestyal Crystal» που έκανε το «ποδαρικό» στο νησί και σύμφωνα με τον Πρόεδρο της 'Ενωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων κ. Θεόδωρο Κόντε « η Μήλος, μέσω της δημοτικής αρχής, έχει κάνει τεράστιο αγώνα τα προηγούμενα χρόνια ώστε να μπορέσει να ενταχθεί στο πρόγραμμα της κρουαζιέρας αναδεικνύοντας τις ομορφιές του νησιού στις Δυτικές Κυκλάδες».

Με βάση τον προγραμματισμό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου αναμένονται 28 προσεγγίσεις έως και την 17η Οκτωβρίου, πράγμα που θα συμβάλει σημαντικά στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.

Ενισχυτική στην τουριστική κίνηση προς το νησί θα είναι και η έναρξη της νέας καλοκαιρινής γραμμής προς Μήλο, απευθείας σε 3 ώρες και 15 λεπτά, με cruise ferries KNOSSOS PALACE και FESTOS PALACE των Μινωικών Γραμμών. Η νέα γραμμή θα ισχύει από 5 Ιουλίου έως και 9 Σεπτεμβρίου 2018, με αναχωρήσεις κάθε Πέμπτη και Κυριακή στα ημερήσια καλοκαιρινά δρομολόγια από Πειραιά και από Ηράκλειο αντίστοιχα, πράγμα που δίνει τη δυνατότητα στο κυκλαδίτικο νησί να είναι προσβάσιμο σε πολύ σύντομο διάστημα διαδρομής τόσο από τον Πειραιά όσο και από το Ηράκλειο.

«Εργαζόμαστε εντατικά συστηματικά για να επιτύχουμε το μέγιστο δυνατό στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού» δηλώνει ο δήμαρχος κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης και προσθέτει:
«Πριν μερικά χρόνια με τη βοήθεια των Επιτροπών και των στελεχών του Δήμου καθώς και με την εταιρεία Συμβούλων μας, παρουσιάσαμε τη Μήλο ως το νησί «Φαινόμενο». Και αυτό, χάρη στην ποικιλομορφία του τουριστικού της προϊόντος. Σήμερα αποδεικνύεται ότι η ταξιδιωτική αγορά μας εμπιστεύθηκε και τελικά η Μήλος είναι το φαινόμενο στην τουριστική ανάπτυξη».

Πρόσφατα, ο ευρωπαϊκός οργανισμός European Best Destination με έδρα τις Βρυξέλλες κατέταξε το Σαρακίνικο στις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης, ενώ δεν είναι λίγα τα δημοσιεύματα και οι αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα με ύμνους για το κυκλαδίτικο νησί.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr