Με πολύ μεγάλη επιτυχία συνεχίστηκε και φέτος η πετυχημένη πορεία της χορωδίας του 18ου Γυμνασίου Πατρών. Για άλλη μια φορά και πάντα με την εποπτεία και την καθοδήγηση της μουσικού Κωτσοπούλου Αλεξάνδρας, το 18ο Γ/σιο Πάτρας διέπρεψε.

Μετά την περσινή συμμετοχή του στο Διεθνή Διαγωνισμό Νέων Μουσικών «Sant' Alfonso Maria de Liguori» στην πόλη Παγκάνι στη Νάπολι Ιταλίας όπου είχε βραβευθεί, φέτος συμμετείχε στο Διεθνή Διαγωνισμό Χορωδιών “Aleksandar Nisis Morfidis” στο Νόβισαντ της Σερβίας, όπου απέσπασε τις καλύτερες κριτικές και ένα από τα πρώτα βραβεία με βαθμολογία 93/100.

Στο ταξίδι στη Σερβία και στο διαγωνισμό συμμετείχαν 42 μαθητές συνολικά. Το ταξίδι διήρκεσε από τις 19 ως τις 23 Απριλίου και η συμμετοχή της χορωδίας στο διαγωνιστικό τμήμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 21-4-2018.

Η εξαιρετική εμφάνιση και το ποικίλο πρόγραμμα, της έδωσαν αυτή τη βαθμολογία. Η εμφάνιση των μαθητών τιμά το σχολείο τους αλλά και τους ίδιους και είναι μια τεράστια ανταμοιβή για τους κόπους μιας ολόκληρης σχολικής χρονιάς με πρόβες τις περισσότερες φορές εκτός ωρών διδασκαλίας.

Στο μουσικό αυτό ταξίδι στη Σερβία, εκτός από τη μουσικό του 18ου Γυμνασίου Κωτσοπούλου Αλεξάνδρα, συμμετείχαν ως συνοδοί ο Δ/ντής του σχολείου κ. Ευστράτιος Μαρίνος, η κ. Μπέλλου Άννα και η κ. Σιμωτά Καλομοίρα, ενώ με δικά τους μεταφορικά μέσα ακολούθησαν και γονείς μαθητών, που έδωσαν τη δική τους ζωντανή παρουσία και συμπαράσταση στους μαθητές.