Οι επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη των προεδρείων των Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας είναι μια μεγάλη γιορτή της δημοκρατίας.

Και ως τέτοια την προσεγγίζουν τα χιλιάδες μέλη και στελέχη του κόμματος μας, που θα προσέλθουν την ερχόμενη Κυριακή μαζικά στις κάλπες.

Όμως, προσοχή. Επειδή συνηθίζεται οι εσωκομματικές εκλογές να προκαλούν τριβές και να ανοίγουν μέτωπα, επιβάλλεται να γίνει κατανοητό σε όλες και όλους ανεξαιρέτως που θα συμμετάσχουν σ’ αυτές, είτε ως υποψήφιοι είτε ως ψηφοφόροι, ότι αυτό δεν πρέπει σε καμία των περιπτώσεων να επιτρέψουμε να συμβεί.

Δυστυχώς, όμως, προς αυτή την κατεύθυνση δεν βοηθούν δημόσιες τοποθετήσεις λεγόμενων ιστορικών στελεχών, που διχάζουν και ανοίγουν πληγές. Ας συνειδητοποιήσουν κι αυτοί, έστω και τώρα, ότι οι καιροί έχουν αλλάξει και ότι η ενότητα του κόμματος είναι πάνω απ’ όλα, μια επιβεβλημένη αναγκαιότητα.

Και ας γίνει αντιληπτό ότι, αν υπάρξει οποιασδήποτε μορφής εμφύλιος στο κόμμα που υπηρετούμε, θα είναι εις βάρος μας και θα αποτελέσει τροχοπέδη στην κοινή προσπάθεια μας να επανέλθει η Νέα Δημοκρατία στη διακυβέρνηση της χώρας.

Προσωπικά χαιρετίζω όλους τους υποψηφίους συναγωνιστές και τους εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία. Παράλληλα, εκφράζω την ελπίδα και την προσδοκία από τη Δευτέρα 14 Μαϊου όλες και όλοι να πλαισιώσουμε και να στηρίξουμε με ενότητα και ομοψυχία τη νεοεκλεγείσα ΝΟΔΕ, η οποία θα επωμιστεί και το βάρος της επόμενης κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης, στην οποία επιβάλλεται να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι και ο πραγματικός αντίπαλος μας. Και η συντριβή του είναι μια εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση για να βγει η πατρίδα μας από το σημερινό τέλμα

Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει σε μια πολιτική που είναι απαραίτητη για το μέλλον του τόπου και την ανάταξη του. Έχουμε την αυτονόητη υποχρέωση να επικεντρωθούμε σ’ αυτήν, αναδεικνύοντας το σχέδιό μας για την αναγέννηση της πατρίδας μας, με προτεραιότητες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, τις επενδύσεις, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την κοινωνική συνοχή, αλλά και τη στήριξη εκείνων που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.

Η Νέα Δημοκρατία, ως παράταξη εθνικής ευθύνης, θα διαδραματίσει σύντομα, για μια ακόμη φορά, τον πρωταγωνιστικό ρόλο για την Ελλάδα του αύριο. Ως εκ τούτου, πρέπει να είναι ενωμένη, όσο το δυνατόν πιο ισχυρή. Και αυτό είναι στο χέρι όλων μας.