Το εργατικό κέντρο Πάτρας για την προσωρινή διοίκηση αναφέρει τα παρακάτω:

"Η δικαστική απόφαση διορισμού προσωρινής Διοίκησης στο ΕΚΠ, έγινε με ένα και μοναδικό σκοπό. Να οδηγήσει το ΕΚ Πάτρας μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τριών μηνών σε Συνέδριο αντιπροσώπων και εκλογή νέας Διοίκησης.

Η προσωρινή διοίκηση προκειμένου να αξιοποιήσει τον χρόνο που η δικαστική απόφαση ορίζει, έχει προσδιορίσει τις ημερομηνίες του Γενικού Συνεδρίου, οι οποίες έχει ανακοινωθεί ότι θα είναι 23 – 24/06/2018. Στο διάστημα αυτό θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και διαδικασίες προκειμένου το μητρώο που θα παραλάβει η Εφορευτική Επιτροπή να είναι πλήρως ελεγμένο και τακτοποιημένο, έτσι ώστε να εξασφαλίζει την νόμιμη παρουσία των αντιπροσώπων που θα έχουν δικαίωμα ψήφου.

Ενώ, λοιπόν έχουν δρομολογηθεί και ανακοινωθεί από την προσωρινή Διοίκηση οι ημερομηνίες του Συνεδρίου, προς τι η βιασύνη της μειοψηφίας για ΓΣ και εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής στις 23 Μάη; Τι θέλει να προλάβει και βιάζεται τόσο πολύ;

Είναι ξεκάθαρος ο στόχος τους. Θέλουν να αποφύγουν τον έλεγχο και να βάλλουν νόθους και ψεύτικους αντιπροσώπους στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας. Το ξέρουν ότι είναι έκθετοι και γι’ αυτό ανησυχούν. Έχουν απύθμενο θράσος να καταγγέλλουν τη σημερινή πλειοψηφία για παραβίαση γραφείων, τη στιγμή που όχι μόνο δεν παρέδωσαν όπως όφειλαν, αλλά έβαλαν όσα εμπόδια μπορούσαν στη σημερινή πλειοψηφία του ΕΚΠ. Αυτή είναι η δημοκρατία τους!

Δεν σέβονται καμία συλλογική, δημοκρατική διαδικασία. Τα πρώτα στοιχεία του ελέγχου των σωματείων, επιβεβαιώνουν πλήρως τις καταγγελίες για νοθεία και παρατυπίες που φτάνουν ακόμη και σε ποινικές ευθύνες. Όσο για την υπάλληλο του ΕΚΠ να θυμίσουμε ότι πληρώνεται με λεφτά των εργαζομένων, οφείλει να σέβεται τους εργαζόμενους και να συνεργάζεται με την πλειοψηφία της Διοίκησης και όχι να την υπονομεύει και να στρατεύεται με το μηχανισμό της μειοψηφίας.

Δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε προπηλακισμούς, βρισιές και απειλές, συκοφαντίες και χυδαιότητες. Οι εργαζόμενοι της Πάτρας έχουν μνήμη και μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το ποιους εξυπηρετούν αυτές οι επιθέσεις. Η σημερινή πλειοψηφία της Διοίκησης, παρά τις διαφωνίες μας, έχουμε χρέος να οδηγήσουμε το ΕΚΠ σε Συνέδριο Αντιπροσώπων που έχουν εκλεγεί νόμιμα και χωρίς παρατυπίες από τα σωματεία τους.

Ενημερώνουμε ότι για όσα σωματεία υπάρχουν ελλιπή δικαιολογητικά, θα τους δοθεί ο χρόνος για να τα προσκομίσουν. Όλα τα παραπάνω σωματεία θα ενημερωθούν επίσημα από την προσωρινή Διοίκηση εντός των επόμενων ημερών.

Καλούμε όλα τα σωματεία μέλη μας, όλους τους εργαζόμενους της πόλης μας, να στηρίξουν την προσπάθεια της Προσωρινής Διοίκησης, για ένα Συνέδριο που τον πραγματικό λόγο θα έχουν οι εργαζόμενοι, που θα βάλλει στο επίκεντρο τα οξυμένα προβλήματα και ταυτόχρονα θα εκλέξει Διοίκηση που να πρωτοστατεί για τα συμφέροντά τους."