Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

"ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/5 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟϔΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ από τις 12 μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου (13:15 μ.μ. για τον πρωινό κύκλο και 16:00 μ.μ. για το ολοήμερο) ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 12Μ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Εδώ και τώρα να πραγματοποιηθούν 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών!
  • Εδώ και τώρα τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών!
  • Εξίσωση των εργασιακών δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων!
  • Να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης των συμβασιούχων συναδέλφων για τη στέγαση, τη σίτιση και τη δωρεάν μετακίνησή τους!

Συνάδελφοι, οι δυναμικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος στρίμωξαν την κυβέρνηση. Οι εξαγγελίες του Γαβρόγλου για υποτιθέμενους διορισμούς από το φθινόπωρο, έγιναν κάτω από την πίεση των αγωνιστικών μας διεκδικήσεων. Κανείς συνάδελφος δεν πρέπει να έχει αυταπάτη για τους σκοπούς και τις επιδιώξεις της Κυβέρνησης. Η "αυτονομία", η "αποκέντρωση", οι ελαστικές σχέσεις εργασίας στην εκπαίδευση είναι βασικά συστατικά της αντιλαϊκής της πολιτικής. Η στρατηγική τους συμβαδίζει με τη «δίκαιη» ανάπτυξη, με τα ψέματα τους για «καθαρή» έξοδο από τα μνημόνια, την ίδια στιγμή που θα εφαρμόζονται μνημονιακοί νόμοι και μέτρα ως το 2060.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για:

  • ενιαία δημόσια δωρεάν δεκατετράχρονη εκπαίδευση (ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά 4- 6 ετών στο δημόσιο Νηπιαγωγείο, άμεσα σε όλη τη χώρα, με ευθύνη της Πολιτείας.)
  • στήριξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.
  • μείωση της αναλογίας εκπαιδευτικών - μαθητών σε 1:15 για το νηπιαγωγείο και την Α΄ και Β΄ Δημοτικού, 1:20 για τις υπόλοιπες τάξεις.

Τώρα, χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη μας ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, ενάντια στα μέτρα που ετοιμάζει η Κυβέρνηση για την Παιδεία Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, ο αγώνας μας αφορά τη μόρφωση, το μέλλον και τη ζωή της νέα γενιάς!".